Voetbaltraining

KNVB stelt nieuwe coronaprotocollen op

Het kabinet maakte afgelopen woensdag bekend dat ook seniorenvoetballers vanaf 11 mei weer op het trainingsveld mogen verschijnen. Clubs dienen zich echter wél aan praktische regels te houden, om veilig en verantwoord te voetballen. Daarom zet de KNVB de specifieke protocollen op een rij.

Spelers

De voetballers worden allereerst gevraagd om thuis te blijven indien hij of zij de afgelopen 24 uur last heeft gehad van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Ook vraagt de KNVB de spelers om uitsluitend naar het trainingsveld te komen als daadwerkelijk een training staat gepland. Kom bovendien niet eerder dan tien minuten voor aanvang van de training en ga aan het einde direct weer richting huis. Materialen die veel met handen worden aangeraakt, dienen direct na de trainingssessie worden gereinigd met water en zeep of reinigingsdoekjes.

Trainers

De KNVB verzoekt de voetbaltrainers om de training goed voor te bereiden. Uitsluitend oefenvormen waarbij anderhalve meter afstand kan worden gehandhaafd, zijn mogelijk. Het is de bedoeling dat deze oefenvormen zoveel mogelijk met vaste groepen worden gedaan en dat deze groepen zo weinig mogelijk wijzigen. Ook wordt aangeraden om spelers zoveel mogelijk te wijzen op het belang van handen wassen en het verbod op lichamelijk contact.

Naast een protocol voor spelers en trainers heeft de KNVB eveneens een protocol opgesteld voor ouders en bestuurders. Benieuwd naar de complete lijst? Kijk dan op de website van de Nederlandse voetbalbond.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Pexels

KNVB presenteert sportprotocol voor jeugdtrainingen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)