Home / Algemeen / KNVB straft Wherevogels wederom zwaar met punten in mindering

KNVB straft Wherevogels wederom zwaar met punten in mindering

De KNVB heeft De Wherevogels zwaar gestraft in de laatste weken van de competitie. Het team, dat uitkomt in de zondag vierde klasse C, krijgt van de KNVB drie punten in mindering, 250 euro geldboete, een schorsing van vier wedstrijden voor doelman Davey Cremer en het uitspelen van het restant van de wedstrijd tegen Purmerland.

De aanleiding voor deze straf is te vinden in de eerste keer dat het restant van het duel tussen Purmerland en Wherevogels uitgespeeld moest worden. De eerste wedstrijd op 26 januari werd gestaakt na wanordelijkheden. Toen werden de 21 resterende minuten op tweede paasdag gespeeld; ondanks dat Wherevogels met negen man speelde, bleef het 1-1.

Echter, nu blijkt dat Wherevogels in die wedstrijd met Cremer een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld. Dit heeft ervoor gezorgd dat de KNVB tot deze zware straf is gekomen. Donderdagavond 8 april wordt bij Purmerland opnieuw het restant van deze wedstrijd uitgespeeld. Wederom moet Wherevogels dan aantreden met maar negen man.

TEAM wherevogels 20132014
Voor de tweede keer dit seizoen krijgt Wherevogels punten in mindering

Voor Wherevogels is het niet de eerste keer dat ze gestraft worden door de KNVB. Na de wanordelijkheden in de eerste wedstrijd Purmerland-Wherevogels kreeg de club uit Purmerend al twee punten in mindering en twee lange schorsingen. Dat verhaal is hier op onze site te lezen.

Door deze straf kan Wherevogels kan zich gaan opmaken voor een allesbepalende week. Donderdagavond om acht uur zal het restant van deze wedstrijd uitgespeeld worden en dit weekend moet de ploeg van Paul Sprengers op bezoek bij KSV. Wherevogels leek zich door de overwinning van afgelopen weekend zo goed als veilig gespeeld te hebben, maar zal nu in de laatste 111 minuten vol aan de bak moeten om in de vierde klasse te blijven.

Bron: Voetbal Waterland

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)