Koploper KDO maakt geen fout tegen Stompwijk

KDO behoudt de koppositie in de zondag derde klasse A (West 2). De ploeg van Raymond de Jong boekte op eigen veld een eenvoudige overwinning op Stompwijk. De Kwakelaars kwamen geen moment in de problemen: 5-0.

Aan de heenwedstrijd had KDO nog hele goede herinneringen overgehouden. Toen pakte het dankzij een 0-4 overwinning in Stompwijk de eerste periodetitel. Nu duurde het slechts vijftien minuten voordat de ban doorbroken was en gaf KDO deze voorsprong niet meer uit handen. De Stompwijkse verdediging miste een voorzet van Mitchel Smits waar Mathijs van Rijn optimaal van kon profiteren: 1-0.

Vervolgens vervulde KDO-rechtsback een belangrijke rol door in de twintigste minuut een schot te blokken om de gelijkmaker te voorkomen en tien minuten later de 2-0 in te leiden. Een hoekschop van Bart van der Tol werd doorgekopt door Van Rijn en Smits stond op de juiste plaats om van dichtbij raak te koppen: 2-0. KDO profiteerde veelvuldig van de matige achterhoede en spaarden de gasten in de eerste helft niet. De ruststand werd uiteindelijk op 3-0 bepaald nadat Van Rijn een fraaie pass van Joris Kortenhorst controleerde en binnen schoot.

In de tweede helft gingen de Kwakelaars vrolijk verder en legden Stompwijk op de pijnbank. Bart Hoving kreeg in de vijftigste minuut de mogelijkheid op de 4-0, maar zijn kopbal van dichtbij ging rakelings over het doel. Drie minuten later viel de vierde treffer wel toen Menno Lingeman een goed uitgespeelde aanval bekroonde. Het enige wat Stompwijk kon doen was tegenhouden en gebruikte hier steeds meer overtredingen bij.

Ruim een kwartier voor tijd moesten de gasten met tien man verder. Doelman Jordi Bennis haalde Van Rijn onderuit in het strafschopgebied en kreeg hiervoor terecht de rode kaart. De daaruitvolgende strafschop van Rick Kruit werd echter gekeerd. Tegen tien man kreeg KDO in het laatste kwartier legio kansen om een monsterscore neer te zetten, maar slechts eenmaal werd er nog gescoord. In de 82ste minuut zette Kortenhorst met een rake kopbal de 5-0 eindstand op het scorebord.

Door de overwinning behoudt KDO drie punten voorsprong op achtervolger Alphen. Over drie weken (23 april) staan de twee ploegen tegenover elkaar in De Kwakel. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse A (West 2).