Koploper TOG onderuit bij Joga Fortius

In de 4e klasse E is koploper TOG pijnlijk onderuit gegaan bij “buurman” Fortius. Het team van trainer Leroy Kroese verloor verdiend met 4-1 en zakte daardoor meteen naar de gedeelde 3e plaats.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

De eerste helft ging nog overwegend gelijk op, met mogelijkheden voor beide ploegen. TOG-keeper IJmker moest tot tweemaal toe handelend optreden buiten zijn 16-metergebied bij snelle Fortius-aanvallen. Aan de andere kant waren er goede kopkansen voor Noel Walda en Noel Ruygrok. Beiden hadden het vizier niet op scherp staan. Toen iedereen vrede leek te hebben met de 0-0 ruststand, mocht TOG van de prima leidende scheidsrechter Geurts nog een vrije trap nemen net buiten het strafschopgebied na een overtreding op spits Ruygrok. Aanvoerder Walda schoot de bal feilloos langs de muur in de uiterste hoek. Een opsteker voor TOG, dat het lastig had met het fysiek sterke, bewegelijke en technisch vaardige Fortius-team.

In de tweede helft nam Fortius direct het heft in handen en zette TOG onder druk. Een kwartier lang kon de lijstaanvoerder Fortius nog van zich af houden maar uit een bij de eerste paal doorgekopte bal kon Fortius van dichtbij scoren. Hierna ging het heel snel, binnen 10 minuten stond het 3-1 voor de ontketende gastheren. TOG-trainer Kroese bracht nog “good old” Mark Stobbelaar binnen de lijnen maar ook hij kon de wedstrijd niet meer kantelen. Sterker nog, na onnodig balverlies op het middenveld werd de TOG-verdediging uitgespeeld en bepaalde Fortius de eindstand op 4-1. Aankomende zondag zal TOG zich moeten herstellen in de thuiswedstrijd tegen VVA/Spartaan en speelt het team van Fortius-trainer Hellings uit tegen “runner up “ Germaan/de Eland.