TOG

Koploper TOG verslaat JSV met ruime cijfers

TOG heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen in winst omgezet. In Nieuwegein boekten de Amsterdammers een 0-3 overwinning.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 4e

De bezoekers hadden in de eerste helft veelvuldig balbezit en daarmee het overwicht in het duel, maar drukten nog niet het verschil in de score uit. Schoten van Noël Ruygrok, Noël Walda en Moussa Oumouh misten onder meer zuiverheid. Daarnaast haalde TOG onvoldoende rendement uit de ruimte op de vleugels. De beste kans voor de theepauze was opvallend genoeg voor JSV, maar keeper Jeffrey IJmker redde uitstekend.

Trainer Leroy Kroese paste in de rust twee wissels toe wat een gouden greep bleek te zijn. De goed ingevallen Reda Adyel zette een goede aanval op met als tussenstation spits Ruygrok, waarna zijn collega-aanvaller Ayoub Amr uitstekend afrondde: 0-1.Vijf minuten later was het alweer 0-2. Bij een hoekschop van Younes Zanzan viel de bal voor de voeten van Ruygrok die geen moment aarzelde om deze langs de keeper te schieten.

Bij de 0-2 stand was het verzet van JSV zichtbaar gebroken. Toch duurde het nog tot minuut 72 voordat Rahiet Sadal met een weergaloze solo voor de derde treffer zorgde. Kroese kon daardoor rustig verder gaan met wisselen, zodat reservespelers aan hun minuten konden komen. In de slotfase gebeurde er niet veel meer voor beide doelen, waardoor TOG met een verdiende overwinning naar Amsterdam vertrok.

Zondagmiddag speelt TOG een thuisduel met AFC TABA en gaat JSV op bezoek bij Geinburgia. De ploeg uit Nieuwegein moet echter eerst donderdagavond de uitgestelde wedstrijd tegen WV-HEDW inhalen.