Koploper TOS-Actief dendert door tegen De Volewijckers

Koploper TOS-Actief dendert door in de Zondag klasse 5b. In uitwedstrijd tegen een jeugdig De Volewijckers werd een 5-0 overwinning geboekt.

TOS-Actief ging na de 10-1 zege van afgelopen donderdag op De Germaan/De Eland met goede gevoelens naar De Volewijckers, en met in het achterhoofd dat dit laatste team concurrent SMVC Fair Play eerder in het seizoen met 5-3 klopte. Maar voor De Volewijckers is het de laatste weken knippen en plakken om een team op de zondag bij elkaar te krijgen. Door diverse oorzaken staat het project met onder- 23 jaar spelers op het ogenblik niet sterk in de steigers. Niettemin hield het jonge team in de eerste helft de stand op 0-0. TOS-Actief was wel de bovenliggende partij, maar had moeite in de laatste fase van het aanvalsspel een opening te vinden. De Volewijckers hield stand en zocht waar het kon de aanval. Vlak voor rust was spits Tom Kok zelfs dicht bij het openingsdoelpunt, maar TOS-Actief doelman Jose Ignacio Zuleta liet zich niet verrassen.

Na de thee was het in de tweede helft duidelijk dat TOS-Actief een maatje te groot was voor de Noordamsterdammers. In de 49e minuut opende het team van trainer Rob McDonald de score door een laag schot in de benedenhoek.  TOS-Actief gooide het tempo naar een hogere frequentie en na 56 minuten scoorde Liam Muir met een lobje de 0-2.  Voor De Volewijckers was het geloof daarna helemaal weg. De krachten waren bij de jonkies na uur spelen wel min of meer op. TOS-Actief trok nog even door en binnen tien minuten liep het door Aaron Gannon en een eigen doelpunt uit na een 4-0 voorsprong. In het laatste kwartier geloofde TOS-Actief het allemaal wel: maar maakte in de 82e minuut na een vlotte combinatie via Ramon Faus Galtes de vijf vol.

De Volewijckers gaat de komende periode evalueren hoe het eventueel de zondag voor volgend seizoen gaat invullen. Eerst staat er donderdagavond een inhaalwedstrijd op het programma: een uitwedstrijd tegen De Germaan/De Eland. Voor TOS-Actief: geen vuiltje aan de lucht voor McDonald en zijn mannen. Het team staat klaar voor de kraker van volgende week. TOS-Actief ontvangt dan thuis nummer twee in de ranglijst: SVMC Fair Play. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 5b

Tekst: Peter Oud