Kopschopper Badhoevedorp negentig dagen langer vast

De speler van zondag vijfdeklasser Badhoevedorp die tijdens het bekerduel met VVH Velserbroek een speler van de thuisclub tegen het hoofd schopte, moet negentig dagen langer in voorarrest blijven. Dat maakte de raadkamer van de rechtbank bekend.

Tegenover Voetbal in Haarlem zegt Marleen van Fessem, persvoorlichter van het Openbaar Ministerie Noord-Holland: “Zijn voorarrest is verlengd met 90 dagen. Dat betekent dat de verdachte voorlopig nog vast zit.”

De kopschopper werd door zijn club al geroyeerd. “Het gedrag van onze speler is absoluut onaanvaardbaar, vandaar ons besluit om hem met onmiddellijke ingang te royeren”, luidt de verklaring van Badhoevedorp. “Deze ernstige kwestie ligt nu bij de aanklager van de KNVB. Wij zullen hier vanzelfsprekend alle medewerking aan verlenen.”

Het duel werd op 17 september vijf minuten voor tijd gestaakt omdat een speler van Badhoevedorp zich niet meer kon beheersen nadat de scheidsrechter niet voor een overtreding had gefloten. Als reactie schopte hij de speler van Velserbroek diverse malen waaronder tegen het achterhoofd. De dader werd na afloop van het duel door de politie gearresteerd. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed.

Foto Openbaar Ministerie Noord-Holland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)