Home / Algemeen / Krappe zege OFC op hekkensluiter Jong FC Den Bosch

Krappe zege OFC op hekkensluiter Jong FC Den Bosch

In de Derde Divisie heeft OFC tegen Jong FC Den Bosch de tweede zege op rij geboekt. De ploeg van Imdat Ilguy was met minimaal verschil te sterk voor de hekkensluiter: 1-0.

Al na vijftien minuten stond de eindstand op het scorebord. Een mooie lob van Rachid el Yaghmouri over doelman Konrad Sikking werd uiteindelijk door Mohammed Cheriff over de lijn gewerkt: 1-0. Daarna kreeg OFC genoeg mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Met name El Yaghmouri en Cheriff lieten dit echter na en de thuisploeg speelde de geboden ruimte te slordig uit.

20160911-ofc-jong-den-bosch-rob-beense-bito

“Het blijkt dat wij niet met drie spitsen kunnen spelen, dus heb ik het omgezet naar 4-4-2”, aldus Ilguy. “We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar ook genoeg weggegeven door dode spelmomenten en individuele fouten.” De kansen die Jong FC Den Bosch kreeg, leverden geen doelpunt op, omdat de uitstekend keepende Atam Koroglu telkens in de weg lag.

20160911-ofc-jong-den-bosch-rob-beense

De krappe voorsprong haalde de eindstreep. “Het resultaat ben ik natuurlijk tevreden over, maar de manier waarop was een stuk minder”, was Ilguy kritisch. “We hebben genoeg kwaliteit, alleen staat het nog lang niet. We zijn echt nog aan het zoeken.”

20160911-ofc-jong-den-bosch-rob-beense-romano-de-jongedivisie z

Door de zege is OFC nu na vijf wedstrijden een subtopper in de Derde Divisie. De Oostzaners hebben negen punten behaald en staan op een vijfde plek. “Die negen punten is natuurlijk hartstikke mooi. Het hadden er namelijk ook zo een stuk minder kunnen zijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie zondag.

Foto’s Rob Beense

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)