KRAS stadion in Volendam decor voor De Dijk – Ajax

Het KRAS Stadion is op 25 oktober het decor voor de bekerderby tussen De Dijk en Ajax. Het bestuur van de tweededivisionist hakte na grondig onderzoek en vele gesprekken maandagavond tijdens een extra bestuursvergadering de knoop door. Het duel in Volendam begint om 18:30 uur en zal live worden uitgezonden.

Vorige week besloot de politie het terrein aan de Schellingwouderdijk niet geschikt genoeg te vinden voor de bekerontmoeting tussen de twee Amsterdamse clubs. De club twijfelde lang tussen het Olympisch Stadion en het KRAS Stadion in Volendam. Het werd uiteindelijk Volendam.

Afgelopen vrijdag had een afvaardiging van De Dijk al een goed gesprek met de directie van Het Olympisch Stadion en was het wachten op een voorstel onder welke voorwaarden het duel daar gespeeld kon worden. Voorzitter Ton Langelaar: “We hebben van beide partijen een prima voorstel gekregen, maar voor ons heeft de doorslag gegeven dat als we de wedstrijd in Volendam spelen het veel minder organisatorische problemen met zich meebrengt. Als we de volgende ronde halen dan is het Olympisch Stadion zeker weer een optie”, besluit de voorzitter lachend.

Het KRAS Stadion heeft een maximum capaciteit van 7400 toeschouwers (inclusief 400 voor het uitvak). Langelaar: “We gaan nu kijken hoe we die in de verkoop gaan brengen. We moeten 300 kaarten aan Ajax beschikbaar stellen volgens de reglementen. De overige kaarten zijn voor iedereen toegankelijk want we willen er een feestje voor iedereen van maken.”

De spelers en technische staf waren blij met de keuze voor het KRAS stadion omdat er daar op kunstgras gespeeld zal worden. Langelaar: “Dat heeft geen invloed op onze keuze gehad, maar is natuurlijk wel een extra voordeel.”

De club zal zo spoedig mogelijk met informatie komen over de kaartverkoop.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)