Kroon op jubileumjaar: De Meteoor kampioen

Dit seizoen viert De Meteoor het 100-jarig jubileum, dat groots door de club is gevierd. Deze zondag kon de kroon op het jubileumjaar worden gezet: het eerste elftal van de vereniging werd kampioen in de Vierde klasse zondag. Tegen hekkensluiter Geel Wit 20 werd een ruime overwinning geboekt, het werd 8-2 voor de thuisploeg. Waarna een groot feest losbarstte op Sportpark Tuindorp Oostzaan.

Gedurende de eerste helft was duidelijk te merken dat een deel van de Amsterdamse ploeg met de nodige zenuwen in het lijf speelde. De koploper had moeite om een vuist te maken tegen de tegenstander uit Haarlem. Eerst kreeg Jeffrey Wilders een goede mogelijkheid, maar Geel Wit-keeper Paul Leuverman hield de inzet goed tegen. Ook nam De Meteoor-middenvelder Julian Regterschot het doel van de bezoekers onder schot, zijn inzet van buiten het strafschopgebied zeilde over. Wel werd de ban gebroken, oog in oog met de keeper wist spits Jay Loots te scoren: 1-0. Bij het vieren van de treffer vloog hij de supporters achter het doel in de armen. Op een belangrijk moment, namelijk net voor rust, wist Mike de Blieck de score te verdubbelen. Na een verre inworp kreeg de linksbuiten de bal voor zijn voeten en hij aarzelde niet: 2-0.

Na rust kwam Geel Wit op een 3-0 achterstand, vanuit de omschakeling wist De Blieck wederom te scoren. Vanaf dat moment ging het hard qua doelpunten. Rechtsbuiten Wilders schoot tegen de paal, waardoor Regterschot de rebound gemakkelijk kon binnen werken: 4-0. Dezelfde Regterschot dacht een hattrick te maken, want met een wippertje werkte hij de bal over doelman Leuverman heen. Dylan Mentjox, de rechtsback van Geel Wit, wist de vijfde Amsterdamse treffer te voorkomen door de bal voor de lijn tegen te houden. De tegenstander kwam nog terug in de wedstrijd. In de omschakeling werd er ontsnapt aan buitenspel, want de scheidsrechter overrulede de grensrechter en de bezoekers kwamen op 4-1. Al gauw 4-2, want Denys Fedosenko nam een vrije bal snel. Hierdoor verschalkte hij De Meteoor-doelman Robin van Zwieten en kwam de 4-2 op het scorebord. De Meteoor stelde vervolgens orde op zaken. De Blieck kwam vanaf links naar binnen en schoot met zijn rechter de 5-2 fraai tegen de touwen.  De keeper van Geel Wit leverde ongelukkig de bal in, waardoor invaller Zino de Groot makkelijk de 6-2 wist te maken. De 7-2 werd gemaakt door middenvelder Davey Dijkhuizen. Zeer goede goal vanaf de rand van het strafschopgebied. De Blieck zette de kers op de taart door de 8-2 te maken. Ook hij ontsnapte aan buitenspel, ook hier overrulede de scheidsrechter zijn assistent, en werkte de bal binnen.

Na de winst barstte er een groot feest los op het sportpark. Trainer Charles Loots belandde in de sloot en alle spelers uit de selectie kregen een mooi shirt uitgereikt van de club. Tot diep in de nacht zal de selectie het kampioenschap vieren, maar er volgen nog twee competitiewedstrijden. Op zondag 14 mei wacht de uitwedstrijd bij Zaandijk, waar De Meteoor haar sportieve plicht wil doen.

Bekijk hier de foto’s van de wedstrijd en het kampioensfeest.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)