Laat in duel loopt Swift averij op

Net zoals vorige week speelt Swift gelijk in de Vierde Divisie A. Vorig week werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen koploper Eemdijk. Lang leek Swift nu wel de volle buit te veroveren, maar laat in de wedstrijd tegen SDV Barneveld werd het uiteindelijk nog 1-1.

“Barneveld verraste ons eigenlijk. Want ze speelden met vijf man achterop in een 5-3-2-formatie en dat hadden we niet verwacht. We hadden het hier lastig mee en kwamen dan ook niet in ons spel”, zuchtte Simons na afloop. Gedurende de eerste 45 minuten had Swift het optische overwicht. Rechtsback Raymond Manuputty stoomde meermaals mee op en was betrokken bij het spel. Ook Carlos Groen zocht meermaals zijn tegenstander op, maar steeds dook er weer een extra verdediger op. De defensie van de thuisploeg bleef gemakkelijk overeind en kon eruit komen via de omschakeling. Zakaria el Biyar, voormalig speler van Ajax Zater, stuurde Ricardo Mengerink diep. De aanvaller kwam oog in oog met Swift-goalie Reno van der Meer, maar was te gehaast en kreeg zijn inzet niet in het doel.

De tweede helft was nog maar een paar minuten onderweg toen Groen aan een solo begon. Hij werd gevloerd door Roy Bronkhorst, waarna Daan Driever mocht aanleggen voor de vrije trap. De bal werd met een krul ingebracht, spits Bas Buimer kopte hard. Via de onderkant van de lat kwam de bal terug het spel in. Ditmaal haalde Daan Siegerist uit, alleen de bal kwam tegen de arm van Maikel Jansen. De arbiter floot en legde de bal op de stip. Wel was er nog protest aan de kant van de Amsterdammers, dit had dan toch rood moeten zijn? Buimer schoot koelbloedig raak en zette Swift op een 0-1 voorsprong.

Wel kregen de gasten het in de tweede helft steeds lastiger. Barneveld buffelde door en merkte dat een resultaat mogelijk was. Er volgden enkele kansjes, ook kreeg Swift een paar mogelijkheden. Een paar minuten voor tijd werd Barneveld-invaller Shan Bivott vastgehouden en hij ging naar de grond. Waarna de arbiter nogmaals naar de stip wees. Ditmaal schoot Bronkhorst raak en werd het 1-1. Beide ploegen gingen pompen om de volle buit te behalen, maar gescoord werd er niet meer.

“Ik kan kort over de wedstrijd zijn. We hadden drie punten, maar uiteindelijk houden we er maar 1 over. We hoopten de wedstrijd over de streep te trekken, maar door een onhandig moment lukte dat niet en dat is zuur.” Volgende week speelt Swift om 17:00 een uitwedstrijd bij Fortuna Wormerveer. Dit betreft een wedstrijd voor de beker.

Bekijk hier meer foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)