Home / slideshow / Lastige middag voor De Meer bij HBC

Lastige middag voor De Meer bij HBC

Op bezoek bij HBC in Heemstede beleefde De Meer zondag een lastige middag. Er werd met 4-0 verloren dan de ploeg die gedeeld koploper is.

“Het was inderdaad een lastige middag, maar de uitslag was wel groter dan nodig was”, aldus Marciano Nonneman. In de eerste helft bleef De Meer behoorlijk op de been en was er eigenlijk niet zoveel aan de hand. Totdat de ploeg een kleine tien minuten voor rust een penalty tegen kreeg nadat de scheidsrechter hands had gezien. Die ging erin en zo stond het 1-0 bij rust, omdat Arno Dijkstra vanaf de stip raak schoot.

“In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we de koppies omhoog moesten houden en zo door moesten blijven gaan, want we gaven in de eerste helft weinig weg”, aldus Nonneman. Maar meteen na rust gooide De Meer zijn eigen glazen in door een moment van onoplettendheid de 2-0 weg te geven aan Jesse van Loon. En na drie minuten viel ook nog de 3-0 van Dijkstra. Zo was in een paar minuten alle hoop vervlogen. Uiteindelijk maakte ook Van Loon zijn tweede en daarmee de 4-0.

“In de eerste helft hadden we echt het gevoel dat er wat te halen viel en dan is het zonde als je het meteen na rust zo weggeeft. Maar het was voor ons een leerzame wedstrijd, waarin we weer hebben gezien hoe hoog het niveau is in de eerste klasse”, aldus Nonneman.

De Meer staat nu op de twaalfde plek, die dit seizoen directe degradatie betekent. Volgende week krijgt De Meer bezoek van Hoofddorp, dat achtste staat. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Archieffoto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)