Home / slideshow / Legmeervogels brengt Erwin Smajic terug naar eerste klasse

Legmeervogels brengt Erwin Smajic terug naar eerste klasse

Erwin Smajic gaat aankomend seizoen weer in de eerste klasse aan de slag. De voetballer sluit in de voorbereiding namelijk aan bij de selectie van Legmeervogels waar hij een van de ervaren spelers zal zijn.

In de zomer van 2020 maakte Smajic de overstap naar Pancratius. Bij zijn nieuwe club kreeg hij echter te maken met een seizoen dat door de coronacrisis al snel ten einde kwam, waardoor hij voor even het plezier in selectievoetbal verloor. Hij besloot dit seizoen dan ook aan te sluiten bij het derde team van SV Hoofddorp, waarin enkele vrienden van hem speelden.

Hoewel hij ervan genoot om op een iets lager niveau zijn favoriete sport te bedrijven, begon het bij hem de laatste maanden te kriebelen. Toen hij een belletje kreeg van Legmeervogels twijfelde hij dan ook geen moment. “Tussendoor spreek je natuurlijk andere jongens die wel in een eerste elftal zitten en dan krijg je er langzaamaan toch weer zin in”, zo legt Smajic uit. “Ik ben nog redelijk jong en heb er daarom weer zin in om de wedstrijdspanning mee te maken.”

Legmeervogels, dat aankomend seizoen op zaterdag gaat voetballen, had wel oren naar het binnenhalen van Smajic en nam dan ook polshoogte. “We hebben een goed gesprek gehad, zowel telefonisch als fysiek. Al eerder had ik het gevoel dat ik er weer aan toe was om bij een A-selectie aan te sluiten en dat versterkte alleen maar. Daarom leek het me de juiste beslissing om de overstap te maken.”

Het besluit betekent dat Smajic in augustus voor het eerst bij Legmeervogels aansluit, een club die hem niet geheel vreemd is. “Ik speel in het eerste zaalvoetbalteam van de club. Daardoor heb ik al enigszins een band met de vereniging. Aankomend seizoen ben ik een van de ervaren jongens binnen de selectie, waardoor ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen.”

Smajic vindt het nog lastig te zeggen hoelang hij nodig heeft om zijn topniveau te bereiken. “In het begin zal het zeker wennen zijn, maar ik ga in de voorbereiding gewoon meedoen en dan heb ik er alle vertrouwen in dat het goedkomt”, aldus Smajic, die zich eerst nog gaat richten op het derde team van SV Hoofddorp. “We doen nog mee voor het kampioenschap, dus daar zullen we vol voor gaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV