Home / slideshow / Legmeervogels haalt met Wouter Winters benodigde ervaring binnen
Wouter Winters

Legmeervogels haalt met Wouter Winters benodigde ervaring binnen

Legmeervogels heeft zich voor aankomend seizoen versterkt met Wouter Winters. De 30-jarige verdediger annex middenvelder komt over van KDO, waar hij sinds het begin van het seizoen speelt.

De vereniging uit Uithoorn maakt komende zomer de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Legmeervogels was zich ervan bewust dat het de jonge groep moest aanvullen met wat ervaren spelers en toonde daardoor interesse in Winters. Voor hem was het direct een serieuze optie om te overwegen. “Ik heb bij Argon mijn hele leven op de zaterdag gevoetbald en ben afgelopen zomer naar de zondag verhuisd”, vertelt Winters. “Het liefst speel ik echter op de zaterdag en dat kan ik bij Legmeervogels weer doen.”

Niet alleen vindt hij Legmeervogels een mooie vereniging, ook heeft zijn familie een geschiedenis bij de club. Voor de fusie tussen RKSV VDO en VV Uithoorn liep onder meer zijn opa bij VDO rond, waardoor hij altijd wel een band met Legmeervogels heeft gehad. “Dat schoot inderdaad even door mijn hoofd toen de club belde. Eerlijk gezegd hadden we daarvoor nooit contact, maar het voelde direct goed. Bovendien kwam Legmeervogels met een duidelijk verhaal.” Winters hoopt onder meer zijn ervaring mee te nemen en wil zijn leiderschapskwaliteiten binnen en buiten het veld bij Legmeervogels graag toepassen. “Van nature ben ik iemand die graag anderen helpt en dat is de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden. Wat dat betreft ben ik een echte mensenmens.”

Aangezien hij pas een half jaar bij KDO speelde, moest hij een serieuze afweging maken. Winters was in zijn beginperiode bij de club geblesseerd en heeft daarom nog niet het gevoel dat hij KDO voldoende heeft kunnen brengen. Desondanks besloot hij voor Legmeervogels te kiezen. “Bij KDO heb ik écht mijn plezier in het voetballen weer teruggevonden en daar ben ik de club dan ook zeer dankbaar voor. Tijdens mijn gesprekken met Legmeervogels ben ik transparant geweest. Ik heb het goed naar mijn zin bij KDO, maar kon deze kans niet laten lopen.”

Gedurende het komende half jaar heeft Winters nog veel om voor te spelen. Voor zijn gevoel komt het team steeds beter voor de dag en is het mogelijk tot mooie dingen in staat. “We geven bijna geen kansen weg, wat een goed teken is. Mijn persoonlijke doel is om de komende maanden nog vaak de nul te houden en mijn ervaring over te brengen op mijn medespelers. Als we onze huidige vorm volhouden dan zit er wellicht een periodetitel in.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Rob Werkhoven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)