Home / slideshow / Lennart Volbeda zet met De Meteoor in op kampioenschap
Lennart Volbeda

Lennart Volbeda zet met De Meteoor in op kampioenschap

Victoria O en De Meteoor speelden afgelopen seizoen samen in de Vierde Klasse Zondag B. Waar Victoria O met een vierde plaats nog volop meestreed om promotie naar de derde klasse, staken de Amsterdammers er met kop en schouders bovenuit. Victoria-aanvaller Lennart Volbeda hoopt na de zomer op een vergelijkbaar seizoen, want de voetballer stapt over naar De Meteoor.

Competitiegenoot

Met de transfer is het De Meteoor opnieuw gelukt om een aanvallende versterking aan de selectie toe te voegen. “Dit jaar speelde ik bij Victoria in Obdam, omdat daar een vriend speelde”, legt Volbeda uit. “Hij is dit seizoen echter gestopt met voetballen. Alleen ik wilde toch nog eens in dezelfde competitie voor het kampioenschap gaan. Met De Meteoor zag ik daar de mooiste mogelijkheid in.”

Volbeda voetbalde dit seizoen al eenmaal tegen De Meteoor (3-2, verlies), wat hem de kans gaf de club beter te leren kennen. “Ik ken bovendien al een aantal mensen van De Meteoor. Het is een mooie club om voor te spelen. Dit jaar kwam ik in contact met de trainer (Trevor Strobbe, red.) en toen hebben we eigenlijk direct besloten dat we gaan samenwerken. We hadden elkaar afgelopen seizoen al gezien, al was ik toen niet in de beste vorm vanwege blessures. Dit jaar moet ik echter weer helemaal fit zijn.”

Kampioenschap

De Meteoor leek dit seizoen al voor promotie te gaan, maar door het coronavirus kon de club zijn eerste plaats in de competitie niet verzilveren. De Amsterdammers besloten vervolgens bij de KNVB geen promotie aan te vragen, omdat de huidige competitie de vereniging goed bevalt. Volgend seizoen hoopt De Meteoor echter alsnog kampioen te worden. “Ik kom terecht bij een gedreven club die voor de eerste plaats zal gaan. De Meteoor neemt gewoon geen genoegen met uitsluitend een top vijf, maar wil écht kampioen worden. Die instelling ligt mij wel.”

Na het vertrek van Youri Nederloff moet Volbeda zorgen voor extra aanvallende impulsen. “Ik ken m’n kwaliteiten en ben ervan overtuigd dat die van waarden kunnen zijn voor de club. Mijn grootste kwaliteit is simpelweg mijn schot, want rondom het zestienmetergebied ben ik onwijs gevaarlijk. Daarnaast heb ik behoorlijk veel overzicht en rust in mijn spel, wat volgend seizoen goed van pas moet komen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: SVW

Het Amsterdamsche Voetbal introduceert seizoensgids