Home / slideshow / Leroy Kroese haalt broer van KFC terug naar TOG
Kroese TOG

Leroy Kroese haalt broer van KFC terug naar TOG

TOG heeft een belangrijke versterking voor aankomend seizoen aangetrokken. Kevin Kroese, de broer van hoofdtrainer Leroy Kroese en zoon van teamleider Peter Kroese, komt over van tweedeklasser KFC.

Vanwege zijn familiebanden kreeg Kroese al jarenlang de vraag of hij het zag zitten om naar TOG over te stappen. Waar hij het de afgelopen jaren nog wel fijn vond om met KFC op een mooi niveau uit te komen, besloot hij ditmaal wél op het aanbod in te gaan. Dit tot grote blijdschap van de Amsterdamse vereniging die met Kroese een vracht aan ervaring en kwaliteiten binnen de lijnen brengt.

“De laatste jaren heb ik lang getwijfeld over wanneer het juiste moment zou zijn om bij KFC te vertrekken. Dat moment is nu gekomen”, vertelt Kroese over zijn beslissing. “Ik heb het onder Guillaume Groot enorm naar mijn zin gehad bij KFC. Onder zijn leiding speelde ik al bij VVA Assendelft en maakte ik de overstap naar mijn huidige club. Hij vertrekt aan het einde van het seizoen, waardoor ook ik het een mooi moment vond om te gaan.”

TOG is allerminst een onbekende club voor hem. In zijn jeugdjaren kwam hij al veelvuldig bij de vereniging. Zo speelde zijn vader in het eerste team en voetbalde hij daar zélf ook. Die band heeft hij met TOG altijd gehouden. “Het eerste team speelt dan wel wat lager dan KFC, maar is met mijn broer aan het roer knap in opbouw. Ik ken nog een hoop mensen uit het verleden en kwam de laatste jaren nog wel eens langs. Ik kijk er naar uit om weer vaker bij de club rond te lopen.”

Aangezien zijn vader en broer in de technische staf van TOG zitten, hield hij de prestaties van de club de afgelopen seizoenen in de gaten. Hij kon echter niet vaak langs de kant staan om de selectie aan het werk te zien. “KFC speelde namelijk op dezelfde dag als TOG. Ik heb echter wel af en toe meegetraind om fit te blijven, waardoor ik de meeste jongens al ken. Het is een fijne groep om aankomende zomer deel van uit te maken.”

Met zijn 31-jarige leeftijd hoopt Kroese de komende jaren een belangrijke schakel te zijn in het elftal. Voor TOG lijkt hij het laatste puzzelstukje te zijn. “Ik hoop dat ik met mijn drive, enthousiasme en kwaliteiten mijn nieuwe teamgenoten kan helpen. We beschikken echt al over een sterk team, maar moeten ons blijven verbeteren. Hopelijk kan ik mijn steentje bijdragen aan de CV van mijn broertje.”

Tekst: Jordi Smit