Leushuis (AFC): “Ik sluit een periodetitel niet uit”

AFC bereikt woensdagavond de derde ronde van de KNVB districtsbeker door met 0-5 te winnen van vierdeklasser VVH Velserbroek. Sinds 27 september was er dus eindelijk weer eens een overwinning. Zondag komt koploper Cuijk naar Sportpark Goed Genoeg. Het Amsterdamsche Voetbal maakt met trainer Willem Leushuis de balans op.

Twaalf wedstrijden gespeeld en twaalf punten. Drie keer gewonnen en al zes keer verloren. Vorig seizoen zei Leushuis al dat het tweede seizoen een stuk moeilijker zal worden dan zijn eerste jaar. En die woorden lijken de waarheid te worden. Al wil de trainer niets negatiefs kwijt over zijn staf en zijn ploeg. Leushuis: “ Wij komen er wel bovenop en ik sluit ene periodetitel zeker niet. Als we twee keer winnen kunnen we zomaar vijfde staan en doen we gewoon mee om een periode.”

17082014 Leushuis, Moumane en Brussee

Dan moet er zondag wel eerste ven gewonnen worden van koploper JVC Cuijk. DE club die het meest weet te scoren in de Topklasse. AFC heeft, samen met Hercules, de minst scorende ploeg. Leushuis: “Daar komt bij dat we de laatste tijd ook nog eens weinig kansen creëren. Dat baart me wel zorgen. Achterin staat het allemaal wel. We hebben een van de minst gepasseerde defensies van de Topklasse (Met twintig doelpunten tegen staat AFC daarmee op een gedeelde vierde plaats red.) en voetballen komen we tegen alle topploegen gewoon mee. Het is natuurlijk wel zo dat als we niet scoren er steeds meer druk op de ploeg komt. Dat is ons probleem momenteel.”

De enorme blessuregolf die AFC teisterde wordt steeds minder. Leushuis: “ Wedstrijdritme en conditie ontbreekt nog wel bij een hoop spelers. Daarom was zo’n bekerwedstrijd tegen VVH gisteren ook erg belangrijk voor ons. En gelukkig krijgen we er dus nog minimaal eentje. Vorige week hebben we ook tegen Telstar geoefend. Die wedstrijden hebben we gewoon nodig. Pepijn Veerman heeft tegen VVH negentig minuten gespeeld. Dat is voor het eerst sinds lange tijd. Het ritme en de conditie dat is nu belangrijk.”

Leushuis

Momenteel staan er nog vijf namen op de blessurelijst. Daan Sutorius en doelman Youssef el Abdellaoui sluiten naar alle waarschijnlijk na het weekend weer aan. Laurens Samson, Pepijn Kluin en Rogier Wissink moeten langer wachten. Leushuis: “Als we compleet zijn hebben we gewoon een geweldige groep. Niemand is dan ook in paniek. Degraderen is echt gene optie. WE moeten er in blijven en dan volgend jaar bij de eerste zeven eindigen zodat we ons plaatsen voor de tweede divisie. Dat zou geweldig zijn voor AFC. Dan kunnen we ons straks meten met de beste clubs uit het zaterdagvoetbal. Voor de zondagclub is deze nieuwe competitie echt een cadeautje.”

Maar zondag wacht dus eerste JVC Cuijk. Leushuis: “ We spelen nu te voorspelbaar. We zullen ons dus gaan aanpassen aan Cuijk. Met een punt ben ik op voorhand niet tevreden. Alleen de winst telt.”

Het duel tussen AFC en JVC Cuijk begint zondag aan de Boelelaan om half drie. Kijk voor het complete programma en de stand op de klassenpagina van de Topklasse zondag.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC