Home / Algemeen / Maarten van der Schaaf gaat Nihom ook bij Ajax Vrouwen assisteren

Maarten van der Schaaf gaat Nihom ook bij Ajax Vrouwen assisteren

Benno Nihom heeft met Maarten van der Schaaf een goede bekende gevonden om hem te assisteren bij de Ajax Vrouwen. De 33-jarige Van der Schaaf, personal-trainer van beroep, vervult momenteel dezelfde functie al bij zaterdag Hoofdklasser AFC.

Lang hoefde hij niet na te denken toen Nihom hem vroeg deze functie – Nihom schoof afgelopen zomer door van assistent naar hoofdtrainer – in te willen vullen. “Ik was gelijk enthousiast. Benno wil graag op dezelfde manier samenwerken en het past allemaal goed met mijn privéleven en werk. Als ik iets doe, wil ik het ook goed doen en mij er volledig voor kunnen geven. Gelukkig kan dat.”

Van der Schaaf was al anderhalve week actief als assistent, alleen liet de officiële bekendmaking en de contractondertekening nog even op zich wachten. “De eerste week beviel heel goed. De groep is nog niet volledig vanwege het EK, maar wat ik nu al zie is dat ze erg leergierig zijn. Ze willen graag beter worden en het is prettig om met zulke speelsters te werken. Het is fantastisch om bij de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal betrokken te kunnen worden.”

Bij de regerend landskampioen zal Van der Schaaf naast assistent-trainer ook het stukje ‘performance’ op zich nemen met conditie en individuele begeleiding.

Foto: Ajax.nl

Send this to a friend