Home / Algemeen / Marc Onsia moet Kadoelen in derde klasse houden: “Er is genoeg vertrouwen”

Marc Onsia moet Kadoelen in derde klasse houden: “Er is genoeg vertrouwen”

Terwijl Marc Onsia eigenlijk van plan was na de zomer pas te beginnen bij Kadoelen, is hij eerder naar voren geschoven om de zaterdag derdeklasser voor degradatie te behoeden. Ondanks de voorlaatste plek heeft de oefenmeester vertrouwen in een goede afloop. “Anders moet je het niet doen.”

Een week na de bekendmaking dat hij Rob Hersche zou opvolgen, werd Onsia al gebeld of hij per direct beschikbaar was. Eigenlijk zat de toekomstige trainer daar niet op te wachten. “Het was niet de bedoeling, want je begint liever met een schone lei. Maar ze hadden geen andere opties omdat ze snel moesten handelen. Ik was natuurlijk vrij.” Wel gaf Onsia het bestuur van de club één ding mee. “Als we het straks niet redden, komt het niet door mij. Iedereen vindt het juist knap dat ik op zo’n moment instap.”

Half februari stond hij al op het trainingsveld nadat Hersche vanwege privéredenen besloot vroegtijdig te stoppen. “Ik had het dermate druk en kon niet meer voor de volle honderd procent met Kadoelen bezig zijn. Ik heb zelf het voorstel gedaan aan de club om de nieuwe trainer het te laten overnemen. Dat is voor mij en voor de club het beste”, zegt de oefenmeester die volgend seizoen aan de slag gaat bij zondag vierdeklasser WSV’30.

Volgens Onsia, die deze klus samen met Donny Geel doet, is er de komende tijd een hoop werk te verrichten. “Conditioneel, technisch en tactisch, moet het allemaal beter. Ze hebben een behoorlijke achterstand.” Onder zijn leiding werd verloren van Sporting Andijk (5-1) en afgelopen weekend Wartburgia (4-3). Vooral die laatste wedstrijd biedt genoeg perspectief om erin te blijven. “We moesten winnen, wij waren beter. Maar dan stuitert bijvoorbeeld een bal via de binnenkant van de paal eruit. Dat is de voetbalwet als je onderin staat. Er is nog genoeg vertrouwen. Anders moet je het niet doen en ga je ook niet winnen.”

Foto: Jan Vonk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)