Marcel Cuiper

Marcel Cuiper keert terug als trainer bij Nautilus

Marcel Cuiper keert komend seizoen terug al trainer bij Nautilus. In het verleden was hij verspreid over twee keer trainer bij de Amstelveense club. In zijn eerste periode, van 2005 tot en met 2007 wist hij via de nacompetitie te promoveren naar de vijfde klasse. De club zakte daarna weer terug, maar in 2011 promoveerde Cuiper met Nautilus opnieuw naar de vijfde klasse en een jaar later zelfs naar de vierde klasse. In 2013 vertrok Cuiper om zijn loopbaan in het Gooi te vervolgen.

De afgelopen jaren trainde hij vooral jeugd en was hij druk bezig met bijscholing. Onlangs benaderde Nautilus hem voor een terugkeer: “Dat vond ik dat allereerst een mooie erkenning voor de vorige succesvolle periodes. In mijn gesprekken met het bestuur raakte ik steeds enthousiaster. De club ken ik goed en “Voetbal & vriendschap” vind ik een heel mooi credo. Dat er nu een groep spelers is die graag met volle inzet twee keer per week willen trainen en er zondag voor gaan, is alleen maar mooi. En al doe ik het voor mijn plezier, ik wil ook altijd graag winnen met mooi en goed voetbal. Wellicht zijn er niet meer de echte topspelers zoals Joe Trompert, Eus Oukoums of Kai Vork van weleer, maar met inzet, strijd en plezier in het voetbal gaan we hopelijk weer een  leuk seizoen bij Nautilus tegemoet.”

Komend seizoen wil hij plezier en prestatie met elkaar combineren: “Dat heeft in het verleden gewerkt en komen seizoen hoop ik als outsider in de top 4 van de 5e klasse mee te draaien. En dan zien we wel waar dat eindigt…”, aldus Cuiper. Hij is nog op zoek naar een aantal spelers om de selectie komend seizoen te versterken: “Een aantal jongens uit mijn laatste periode speelt nu in een vriendenteam, wellicht vinden ze dat toch niet fanatiek genoeg”, is hij hoopvol. “Ze zijn van harte welkom om weer aan te sluiten.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)