Home / Homepage / Mart Lieder naar Vitesse

Mart Lieder naar Vitesse

Purmersteijn zal het de tweede seizoenshelft moeten doen zonder de 21-jarige spits Mart Lieder. De aanvaller tekende een contract voor anderhalf seizoen bij Vitesse.

 

Voor Lieder komt zijn droom om betaald voetbal te spelen dan toch nog uit. In de jeugd speelde hij vier seizoenen bij FC Volendam, maar die lieten hem vertrekken. Pogingen om Lieder weer terug te halen strandden, want hij koos dus voor Vitesse waar hij al sinds begin december drie keer per week meetrainde. Purmersteijn trainer Pim Kaagman hield al rekening met zijn vertrek. Kaagman: “Ik wist dat ik hem sowieso ging kwijtraken, alleen hoopte ik op het einde van het seizoen. Ik gun het hem echter van harte.” Ook het bestuur van Purmersteijn gunt de aanvaller het beste. “Wij zijn enorm trots dat Mart deze stap kan maken en wensen hem enorm veel succes”.

Lider, die net zijn studie aan het CIOS heeft afgerond, is naar eigen zeggen een echte spits. Lieder:”Ik ben snel en ook een goed aanspeelpunt. Ze kunnen me op meerdere manieren gebruiken, maar soms ben ik wat te onrustig voor het doel”, zei hij onlangs voor Vitesse TV. Zijn nieuwe trainer John van den Brom kan zich daar wel in vinden. Van den Brom:”Mart wil graag, is een goede spits en doelgericht. Alleen is hij nog wat onrustig.” Kaagman voegt daar via goal.com aan toe: “Hij is fysiek sterk, snel en tweebenig. Hij is geen spits die blijft wachten en dan op de juiste plek staat om een goal binnen te tikken. Geen type Gerd Muller. Hij creëert zelf kansen en doelpunten, heeft een actie. Als hij de bal ontvangt dan kan hij vanuit het niets iets creëren, de keeper uitspelen en een goal maken. Dat hij kwaliteiten heeft, kan een blinde zien. hij is er dit seizoen alleen anders mee omgegaan.”

Ondanks al deze positieve woorden ligt het niet in de lijn der verwachting dat Lieder meteen een basisplaats krijgt bij de club met ambities. Naast Wilfried Bony beschikt Vitesse  immers over de onlangs aangetrokken Jonathan Reis en de japans international mike Havenaar.

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)