Home / Algemeen / Martin van Ophuizen (Purmersteijn) realistisch: “Sparta Nijkerk is verder dan wij”
Foto Jose Mol | Het hoogtepunt van Van Ophuizen en Daman: het winnen van de districtsbeker afgelopen seizoen

Martin van Ophuizen (Purmersteijn) realistisch: “Sparta Nijkerk is verder dan wij”

Na het winnen van de districtsbeker afgelopen seizoen wacht kersverse zondag Hoofdklasser Purmersteijn komende zaterdag een zware kluif in de eerste kwalificatieronde van de KNVB Beker. De ploeg van Martin van Ophuizen gaat op bezoek bij Sparta Nijkerk, al jaren een stabiele club in de zaterdag Hoofdklasse. Bovendien is de thuisploeg ook verder in de voorbereiding en dat kan een rol spelen in het bekertreffen, is Van Ophuizen zich bewust.

De Purmerenders zijn anderhalve week in training; de voorbereiding werd opgesplitst in twee delen vanwege de late vakanties. Er werd slechts één oefenwedstrijd, 22 juli tegen eersteklasser Volendam (1-3 overwinning, red.), gespeeld. “We hebben door de vakanties gekozen voor een gedegen voorbereiding. Zo is de situatie nou eenmaal, we kunnen ook niet meer vragen van onze spelers. Dat is anders bij een club als Sparta Nijkerk waar ze jaar in, jaar uit dezelfde voorbereiding hebben voor de Hoofdklasse, met goede resultaten in oefenwedstrijden.”

Het is teveel gevraagd om te verwachten dat Purmersteijn na de goede resultaten in de districtsbeker tegen clubs als Ajax, JOS/Watergraafsmeer en ADO’20 ook kan verrassen tegen Sparta Nijkerk. “Zij zijn verder dan wij. Die clubs kregen wij op het moment dat wij optimaal presteerden, fysiek top en in vorm waren. Dat hebben wij nu niet, bij lange na niet. Wij gaan ten alle tijden voor de overwinning en spelen vanuit onze eigen kracht, maar ik kan niet inschatten wat onze kansen zijn. Bovendien is Sparta Nijkerk met het thuisvoordeel favoriet.”

Daarbij zag Purmersteijn afgelopen zomer met onder meer Mo N’Koubi en Willem Scheerens (beiden gestopt) veel ervaring vertrekken. Door de komst van een aantal jeugdige spelers speelt de club vooral in op te komst. Van Ophuizen is tevreden over de samenstelling van zijn nieuwe selectie. “Wij hebben bewust gekeken naar jonge spelers met potentie. Zij hebben de tijd nodig om richting het niveau van de Hoofdklasse te groeien, maar ze maken wel duidelijk progressie. Ik ben ook niet bang voor leeftijd. In de afgelopen jaren zijn er veel spelers doorgebroken waarbij toeschouwers hun twijfels hadden. Deze ploeg heeft heel veel potentie.”

Foto’s José Mol

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!