Maurice Kuijper per direct weg bij Overbos: “Denk niet dat ik de juiste persoon ben”

Overbos moet handhaving in de derde klasse zien veilig te stellen zonder trainer Maurice Kuijper. De oefenmeester, die bezig was aan zijn tweede en laatste seizoen, heeft zelf zijn conclusies getrokken en zijn spullen ingeleverd.

Het hele seizoen bivakkeren de Hoofddorpers in de onderste regionen van de zaterdag derde klasse B. Zelfs door een bizarre 6-7 overwinning op DEM kon Overbos de nacompetitie niet meer ontlopen. ‘Ongelooflijk, maar waar’, was het eerste dat door Kuijper’s hoofd ging. De oefenmeester dacht twee nachten na over zijn toekomst en hoe hij de zaken moest aanpakken ter voorbereiding op de nacompetitie. “Er moest iets veranderen en ik vond dat ik dat moest doen”, zegt Kuijper. “Ik denk dat ik niet de juiste persoon ben om de club de laatste weken te leiden.”

Kuijper voelt zich verantwoordelijk voor de negatieve spiraal waarin de club zat. Ongelukkige nederlagen, weinig scorend vermogen, het spel van de laatste weken, tegenvallende resultaten; hij neemt het zichzelf allemaal kwalijk. “Misschien heb ik er niet een super hecht team van kunnen maken”, aldus de oefenmeester. “Het hele seizoen zit het eigenlijk tegen. Je probeert er met elkaar alles aan te doen om het goed af te ronden. Dat is van mijn kant helaas niet gelukt.”

Voor volgend seizoen heeft Overbos in Erik van Manen (Stompwijk’92) al een opvolger gevonden voor Kuijper. De Hoofddorpers nemen het in de eerste ronde van de nacompetitie op tegen VSV.

Foto: VegterImages

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)