Melvin Joling loodst RODA’23 (zaterdag) met zuivere hattrick langs Ouderkerk

Op weg naar de derde klasse heeft RODA’23 geen fout gemaakt. De koploper van de zaterdag vierde klasse E won vrij eenvoudig en overtuigend van subtopper Ouderkerk. De ploeg van oude bekende Peter Grifhorst werd, dankzij een uitblinkende Melvin Joling, op een 4-1 nederlaag getrakteerd.

Vroeg in het duel maakte Melvin Joling al het verschil voor de Bovenkerkers. De buitenspeler krulde de bal op fraaie wijze in de kruising, onhoudbaar voor doelman Rick Theijsmeijer: 1-0. Halverwege de eerste helft kreeg Ouderkerk een nieuwe tegenslag te verwerken toen Björn Lens zwaar gestraft werd met een rode kaart na een luchtduel met Jesper Hottentot. Met tien man konden de bezoekers vervolgens geen serieus partij bieden aan RODA’23.

Voor de rust werd de wedstrijd beslist. Theijsmeijer kon een afstandsschot van Hassan Makdan niet voldoende keren, waardoor Joling in de rebound de 2-0 kon maken. Drie minuten voor de theepauze was diezelfde Makdan dicht bij een treffer. Zijn penalty, nadat Robin Visser onderuit werd gehaald, werd gekeerd en in de rebound verzilverde Joling zijn onvervalste hattrick: 3-0.

Pas na ruim een uur spelen slaagde Ouderkerk erin iets terug te doen via Maurice Noten. Echt spannend werd het niet meer. RODA’23 speelde het duel soeverein uit. Vier minuten voor tijd bepaalde Ivo Leliveld de eindstand op 4-1. Op aangeven van invaller Thomas Zuiverloon pikte hij zijn doelpuntje mee.

Omdat achtervolger Eemnes op een 2-2 gelijkspel bleef steken tegen Hertha, is de ploeg van Jordy Roedoe weer een beetje uitgelopen op de concurrentie. RODA’23 heeft nu een voorsprong van dertien punten. Ouderkerk blijft vijfde staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse E.