Home / slideshow / Meric verlengt: “AGB is een échte familieclub”
Hursut Meric

Meric verlengt: “AGB is een échte familieclub”

Hursut Meric blijft nog een jaar langer bij AGB. Voor de aanvallende middenvelder was het bepaald geen lastige beslissing. “Ik heb het enorm naar mijn zin bij AGB. Het is een échte familieclub”, vertelt Meric.

Goed gevoel

De 36-jarige Amsterdammer bereikte veel in zijn actieve voetbalcarrière. Meric werd met Turkiyemspor amateurkampioen van Nederland, promoveerde met ADO Den Haag naar de Eredivisie en speelde bijna elf jaar in Turkije. In de zomer van 2018 kwam hij bij AGB te voetballen. “Ik ben bij de club enorm goed met de voorzitter, trainer Imdat Ilguy en andere clubmensen. Daar voel ik mezelf enorm thuis en fijn, dus dat was een duidelijke reden om te blijven.”

Momenteel heeft Meric het dus nog altijd uitstekend naar zijn zin bij AGB. Hij lijkt de Amsterdammers de komende jaren niet te willen inruilen. “Zolang ik kán voetballen en mezelf goed voel, blijf ik bij AGB. Ik kan het niveau nog altijd uitstekend aan. Dat laat ik elke week overigens ook zien, dus voldoende reden om bij de club te blijven.”

Niveauverschil

Meric heeft in zijn loopbaan op hoog niveau geacteerd en speelt momenteel in de eerste klasse. Merkt hij wat van het niveauverschil? “Of ik nu tweede divisie, derde divisie, hoofdklasse of eerste klasse speel: ik kan gewoon makkelijk mee. Ik speel hier simpelweg omdat het een familie- en vriendenclub is. Ik voelt hier als een warm bad en vandaar dat ik hier wil blijven. Persoonlijk zou ik makkelijk hogerop kunnen, want er is voldoende interesse, maar dat is niet nodig. Ik voel me fijn en daar gaat het om.”

Leidersrol

De ervaren Amsterdammer heeft bij AGB een leidersrol op zijn schouders. “Bij elk team waar ik ben geweest, ben ik altijd wel een leider geweest. Hier ben ik ook weer de leider in het team, eigenlijk de rechterhand van de trainer. Dat is inderdaad een belangrijke rol, maar ik maak het gewoon elke week in het team waar. De trainer heeft bovendien volop vertrouwen in mijn kunnen, wat mij een prettig gevoel geeft.”

AGB heeft een ploeg die zich aan de tegenstander aanpast, zo vertelt Meric. “Dat verschilt simpelweg per wedstrijd. Soms spelen we aanvallend, maar in andere gevallen kiezen we ervoor verder in te zakken. Tegen SDZ speelden we bijvoorbeeld vol op de aanval. Als je dan vervolgens met tien man met 2-0 voorkomt, betekent dat natuurlijk wel dat je een uitstekend voetballend team tot je beschikking hebt.”

Promotie

De Amsterdammers staan momenteel op de vierde plaats in de competitie. “We doen dit seizoen dus nog volop mee. Ons geluk zit op dit moment een beetje tegen. De laatste weken spelen we veel beter dan onze tegenstander, maar we vergeten onszelf te belonen. Je moet natuurlijk gewoon scoren, maar we missen teveel kansen. Of we kans maken op promotie? We zijn eerlijk gezegd het beste team uit de competitie, maar we missen gewoon teveel kansen. Het kon afgelopen week 8-0 zijn, maar het eindigde in 3-3.”

“De tegenstanders zijn gewoon bang voor ons, daar moeten we eerlijk in zijn”, gaat Meric verder. “Toen ik bij Turkiyemspor speelde, waren tegenstanders ook al bang. Voor AGB geldt nu hetzelfde. Dat geeft ons als spelers inderdaad ook een goed gevoel in de wedstrijd. De linksback heeft elke week dan ook een probleem met mij. Dat gebeurt ook volgend seizoen weer, dan hopelijk in de hoofdklasse”, aldus Meric.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Send this to a friend