Leroy Kroese toont zijn TOG-hart tijdens het trainingskamp in Barcelona

Met pijn in het hart verlaat Kroese TOG

Na ruim vijf jaar als hoofdtrainer verlaat Leroy Kroese TOG deze zomer. Hij stapte eind 2018 op pas 25-jarige leeftijd in als interim-trainer en bleef de seizoenen daarna ook voor de groep staan.

Toen Kroese instapte stond de ploeg er slecht voor in de zondag vierde klasse. Inmiddels heeft TOG er een kampioenschap, een jaar in de derde klasse op zitten. De ploeg degradeerde vervolgens, maar kan dit jaar weer kampioen worden in de vierde klasse. “Vorig jaar twijfelde ik al een beetje om door te gaan. Maar het was een moeilijk jaar in de derde klasse en ik wilde niet eindigen met degradatie”, vertelt Kroese, die dus besloot om dit seizoen door te gaan. “Dit seizoen wilde ik kijken hoe het voelde. Ik heb er ook lang over nagedacht en mijn besluit over het trainingskamp heen getild. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik alleen zou blijven omdat ik een echte TOG’er ben en niet meer vanwege de uitdaging als trainer. Dan moet je soms je hart opzij zetten en met je hoofd kiezen.”

Al viel dat de trainer wel zwaar. “Ik ben min of meer geboren bij TOG, ik kom hier al mijn hele leven. Vroeger om bij mijn vader te kijken, daarna als speler en vrijwilliger. Ik werk nu ook samen met mijn vader, dat is ook iets unieks. Om dat af te sluiten, dat is het lastigst.”

Kroese realiseert zich ook dat hij veel aan TOG te danken heeft: “Dankzij TOG heb ik mijn UEFA C en UEFA B diploma kunnen halen. Zij hebben mij de kans gegeven om trainer te worden en daar ben ik de club eeuwig dankbaar voor.”

Maar voor zijn eigen ontwikkeling wil hij nu verder kijken. “Ik wil kijken hoe ver ik kan komen als trainer. Ik vind dat ik mezelf nog moet bewijzen op dit niveau en kijken of ik het bij een andere club ook kan. Met mijn UEFA B diploma mag ik tot en met de tweede klasse trainen, dus dat is het streven voor de komende jaren. Daarna lijkt het me mooi om assistent te worden op een hoger niveau, of misschien UEFA A te halen en als hoofdtrainer aan de slag te gaan.”

Eerst heeft hij nog een half jaar TOG voor de boeg: “Ik hoop echt dat ik kan afsluiten met het kampioenschap. Dat maakt het ook aantrekkelijk voor een nieuwe trainer en spelers om hierheen te komen. De jongens hebben ook beloofd dat ze gaan knallen om mij een mooi afscheid te geven.”

Al zal Kroese nooit helemaal afscheid nemen van TOG: “Het voelt een beetje alsof ik uit huis ga, maar ik blijf TOG’er. Ik zal dus ook gewoon bij de club blijven komen om bij de wedstrijden te kijken, of om bijvoorbeeld een bardienst te doen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG