Na Grieks avontuur is Darnley blij om bij De Dijk terug te zijn

Dihailey Darnley is terug in Nederland. De aanvaller van De Dijk maakte in de eerste seizoenshelft een uitstapje naar Griekenland, maar door geldproblemen bij de vereniging keerde hij alweer snel terug. Spijt heeft hij er echter allerminst van, want nog altijd heeft hij een droom om een profloopbaan te hebben.

Darnley doorliep de gehele jeugdopleiding van De Dijk, waarna hij in 2020 aansloot bij de Onder 19. Door de coronastop ging dat seizoen echter niet door. In de zomer van 2021 kreeg hij plotseling de mogelijkheid om naar Griekenland te verhuizen en voor Doxa Dramas uit te komen. De gesprekken met de club verliepen dermate positief dat Darnley het wel zag zitten om de stap te wagen.

De vleugelaanvaller hield goede herinneringen over aan die periode. “Het waren allemaal hartelijke mensen die bereid waren om me te helpen”, vertelt Darnley. “Het enige lastige was dat ze nauwelijks Engels konden. Het zorgde ervoor dat ik vaak met mijn handen moest proberen uit te leggen wat ik bedoelde. Binnen de lijnen was het vooral lastig met de slechte velden waarop we speelden.”

Na een half jaar in de Griekse competitie te zijn uitgekomen, kreeg hij plotseling slecht nieuws van de club. “Ze zaten in geldproblemen, waardoor ik de club moest verlaten.” Darnley kon daardoor niets anders dan terug te keren naar Nederland. “In het begin dacht ik eraan om met voetballen te stoppen, maar ik had toch weer zin om naar De Dijk te gaan. Daarom heb ik een gesprek gehad met de trainer (André Teuling, red.) en die wilde me graag terug hebben.”

In de tweede seizoenshelft maakt Darnley veel minuten voor zijn club en probeert hij belangrijk te zijn voor zijn team. Hoewel hij tevreden is over wat hij laat zien, weet hij dat er een paar onderdelen zijn waaraan hij nog moet werken. “Ik moet simpelweg meer scoren als ik in die positie terechtkom. Het gaat er dan vooral om dat ik rustig blijf en het overzicht bewaar. Daar werk ik hard aan.”

Na de belangrijke overwinning van zaterdagmiddag tegen Genemuiden heeft De Dijk een nieuwe stap gezet richting lijfsbehoud. Ondertussen heeft Darnley het gevoel dat de Amsterdammers steeds meer een collectief worden. “Er komen steeds meer automatismen in: iedereen begint elkaars kwaliteiten te kennen. Maar voor ons is het dit jaar simpelweg belangrijk om ons te handhaven.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)