Na verlenging buigt AGB voor d’Olde Veste

Het seizoen van AGB begint en eindigt tegen d’Olde Veste ’54. Tweemaal wisten de Amsterdammers de horde d’Olde Veste niet te nemen. In de zomer verloor AGB 1-2 in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB beker. Deze woensdagavond streden de twee ploegen voor een plek in de finale, zodat er een kans was op promotie naar de Vierde Divisie. Ook ditmaal ging AGB niet verder, want in de verlenging maakte d’Olde Veste de 2-3.

Het was aftasten in het begin en de eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers uit Steenwijk. Deze kans werd ingeleid door geklungel in de Amsterdamse verdediging. Wel kwam AGB beter in de wedstrijd, men ging steeds beter voetballen en er kwam meer rust op het veld. In minuut 17 kwam de thuisploeg op voorsprong. Een vrije trap, vanaf een meter of 25, werd door Edip Biberoglu feilloos achter de keeper geschoten. Ook goede mogelijkheid voor d’Olde Veste, maar het schot van Hessel Eikelboom ging voorlangs.

AGB meer de bal en op jacht naar de volgende treffer. Echter kwam de ploeg niet tot super grote mogelijkheden, d’Olde Veste bleef scherp en kwam vlak voor rust op gelijke hoogte. Een hoekschop was ingestudeerd, want er volgde een soort strafcorner. Het eerste schot werd gekeerd door AGB-keeper Selahattin Dagasan, maar hij kreeg de bal niet goed weg. Hierdoor kon Niels ter Veen de gelijkmaker op het wedstrijdformulier schieten.

De thuisploeg ging met een rotgevoel de kleedkamer in. Zo vlak voor rust een tegentreffer incasseren voelt nooit goed. De start van de tweede helft was het startschot van de bezoekers uit Steenwijk. De ploeg zette AGB onder druk, maar de Amsterdammers hielden stand. En konden nu ook meer gaan voetballen, waarbij er een open wedstrijd volgde. Allebei de ploegen kregen enkele mogelijkheden. 

Het scorebord gaf minuut 62 aan, toen er werd gepasst naar Ilias Ahamout. De middenvelder nam de bal op zijn pantroffel en zijn streep verdween, via de onderkant van de lat, in het doel. Een weergaloze treffer. En dit was een dreun voor d’Olde Veste. AGB drong de tegenstander terug en leek de wedstrijd in balans te hebben. Tot in de slotfase van het duel. De thuisploeg werd onrustig en de Steenwijkers gingen in een resultaat geloven.

En dat resultaat kwam er. Minuut 88 gaf de klok aan, toen Julian Zwoferink de gelijkmaker binnen werkte. Na een paar uiterste pogingen van AGB was de reguliere speeltijd over. En toen was het verlengen, terwijl bij AGB de fysieke limiet eigenlijk al bereikt was. In de dertig extra minuten probeerde AGB zo min mogelijk energie te verspillen, maar het werd met de rug tegen de muur gedrukt door d’Olde Veste. In een paar tegenstoten deed AGB nog wat terug, maar men wist geen vuist te maken. Tot overmaat van ramp viel in minuut 110 nog de 2-3. Wederom was het verdediger Zwoferink die AGB pijn deed.

Deze klap kwam AGB niet meer te boven, wederom speelt AGB het komende seizoen in de eerste klasse. AGB-trainer Imdat Ilguy baalde als een stekker. “Het seizoen is als een nachtkaars uitgegaan, het is weer net niet. En dat is de verhaal van AGB de afgelopen jaren.” De oefenmeester en het team gaan de wonden likken, om vervolgens zich te richten op het aankomende seizoen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB