Na zege op Huizen staat Swift tweede

Op papier kon Swift deze middag de eerste periodetitel uit de zaterdag Vierde Divisie A pakken. Als de nummer drie van de competitie kon het nog over Eemdijk en DHSC heen gaan. Als het natuurlijk van sv Huizen wist te winnen. De drie punten bleven zaterdag inderdaad op Sportpark Olympiaplein, want de Amsterdammers wonnen met 3-1. De periodetitel werd gepakt door Eemdijk, dat overtuigend van WV-HEDW won: 6-0.De eerste helft werd na de wedstrijd door Swift-trainer Jimmy Simons getypeerd als “echt schaken”. Dat was te merken voor de toeschouwers, beide ploegen probeerde een opening te vinden. Het duel werd grotendeels op het middenveld uitgevochten, alleen was de eindpass niet op maat. Regelmatig wisten de tegenstanders een voetje dwars te zetten, waardoor de ander er met de bal vandoor kon.

Halverwege het eerste bedrijf kon Bas Maljaars, na een verre inworp, doorkoppen naar Bas Buimer. De aanvaller kwam oog-in-oog met de Huizense sluitpost Jaime Hensen. De Amsterdamse speler had zijn vizier niet op scherp staan, want de inzet verdween over het doel. Lang leek het erop dat de ploegen met een 0-0 stand aan de thee gingen. Nadat Swift de bal had veroverd, kwam de bal bij aanvoerder Floris Burgers. Met gevoel gaf hij de bal diep op Carlos Groen. Behendig ging hij voor z’n man langs, in het strafschopgebied gaf hij de bal voor op de meegekomen Fidel Yilmaz. Voor de spits was het een koud kunstje om de score te openen: 1-0.


Carlos Groen met de assist

De tweede helft begonnen de bezoekers uit Huizen feller, men wenste een gelijkmaker te forceren. In de Vierde Divisie is een foutje al voldoende om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Zo’n twintig na rust dacht Huizen deze treffer te maken. Een diepe bal viel tussen Swift-goalie Reno van der Meer en Huizen-aanvaller Sergio Kozjak in. Voor de doelman op een onhandige plek, want het was buiten het zestienmetergebied. Kozjak kreeg een teen tegen de bal, waarna deze richting het Amsterdamse doel rolde. Echter hadden ze niet gerekend op een uiterste krachtsinspanning van Raj van Pareren. Met een sprint en een sliding hield hij de bal voor de lijn tegen, waardoor Swift aan de leiding bleef.Enkele minuten later werd Huizen-verdediger Anouar Aktaou onder druk gezet. De mandekker gaf een niet al te lekkere bal terug op zijn doelman, die daar weinig raad mee wist.  Helemaal omdat hij onder druk werd gezet door Buimer. Uiteindelijk wilde hij de bal nog weg schieten, maar zijn poging verdween in eigen doel. Hierdoor kon Swift weer juichen: 2-0.

Wel kwam Huizen terug in de wedstrijd. Een aanvaller werd gevloerd in het strafschopgebied waarna arbiter Oosting niets anders kon dan wijzen naar de stip. Aanvoerder Theo Visser schoot beheerst binnen in de rechter hoek. Dit gaf hernieuwde energie aan de ploeg van trainer Arnold Klein. In de poging de gelijkmaker te maken, ging de ploeg wel ruimte weggeven. Hierdoor kon Carlos Groen opstomen, waarna hij ook onreglementair van de bal werd gezet. Scheidsrechter Oosting kon, weer, niets anders dan naar de stip wijzen. Buimer ging achter de bal staan en schoot de 3-1 binnen.

Door de zege klimt Swift op naar de tweede plaats, want DHSC ging de boot in bij AZSV (2-0). Volgende week nemen de Amsterdammers het op tegen DETO, ze gaan op bezoek in Vriezenveen. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het verdere programma in de Vierde Divisie zaterdag A.

Bekijk hier alle foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)