Nabil el Gourari stopt per direct bij De Dijk

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Nabil el Gourari zijn spullen ingeleverd bij De Dijk. Afgelopen weekend maakte de 28-jarige aanvaller nog zijn rentree voor de tweededivisionist, die hij nu definitief verlaat.

“Het heeft met mijn privésituatie te maken”, verklaart El Gourari kort. “Donderdag heb ik de knoop doorgehakt. Natuurlijk vonden ze dat niet leuk bij De Dijk. Als er nog iets leuks voorbij komt, sta ik open voor een overstap in de winter. Anders ga ik de komende maanden voor mijzelf trainen en zie ik wel wat er op mijn pad terecht komt voor volgend seizoen.”

In november besloot hij al te stoppen omdat hij het na alle ophef rond het vertrek van hoofdsponsor Heino Braspenning ‘mentaal kon ik het niet opbrengen om nog voor De Dijk te voetballen’. Begin januari hervatte El Gourari de training, viel in tegen Excelsior Maassluis en die 1-3 nederlaag blijkt uiteindelijk zijn laatste duel voor de club te zijn geweest.

El Gourari was sinds de zomer van 2016 bezig aan zijn tweede periode bij de Amsterdammers. In het seizoen 2014/15 speelde ‘Pietje’, ook oud-speler van Zeeburgia, al eerder voor De Dijk, waarna hij voor een jaar terugging naar IJsselmeervogels. Met De Dijk promoveerde de vleugelaanvaller vanuit de Hoofdklasse naar de Tweede Divisie.

Archieffoto: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!