Nederlaag voor De Meer tegen Vitesse ’22

Ook in de een na laatste wedstrijd voor de winterstop is De Meer er niet in geslaagd om een resultaat te boeken. De thuiswedstrijd tegen Vitesse ’22 eindigde in 1-2 voor de bezoekers uit Castricum.

Wederom miste De Meer diverse spelers vanwege onder andere blessures en ziekte. “Dat wisten we, maar deze week kwamen daar weer twee spelers bij”, aldus Marciano Nonneman. Het zorgt ervoor dat De Meer zelden twee keer achter elkaar met hetzelfde team speelt en ook geregeld een beroep doet op spelers uit het tweede.

Ondanks dat begon De Meer goed aan het duel. “De eerste helft was gelijkwaardig, met allebei wat kansjes”, zo vond Nonneman. Met een 0-0 stand gingen beide teams rusten. Ook in de tweede helft was er weinig aan de hand, tot ongeveer de zestigste minuut.  Doelman Alex Guerra kwam uit zijn doel, twijfelde, stapte toch weer terug en zag de bal uiteindelijk achter zich in het doel vallen.

De Meer besloot daarna om iets meer risico te nemen. Hoewel Vitesse ’22 een paar goede kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen, deden de bezoekers dat niet en bleef De Meer in de wedstrijd. Tot ongeveer tien minuten voor tijd, toen de 0-2 viel. De Amsterdammers gingen daarna over op alles of niets en scoorden vrij snel de 1-2. Uit een voorzet van Queentino Zinhagel zorgde Tes Abbenhues voor de aansluitingstreffer. Daarna volgden nog een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar die resulteerden niet in een goal.

Komende zondag sluit De Meer de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Archieffoto: Jos Spitteler