Nederlaag voor De Volewijckers bij competitiehervatting

In zaterdag 4a heeft De Volewijckers zijn eerste wedstrijd na de winterstop in Neck (Wijdewormer) met 4-1 verloren van DZS. Echt van een ingecalculeerde nederlaag tegen de nummer drie in de ranglijst wilde De Volewijckers niet spreken. Het team van trainer Pascal Heije speelde geen slechte wedstrijd tegen een sterk DZS, dus een schande was de verliespartij wat dat betreft zeker niet.

Op een goed bespeelbare kunstgrasmat ging DZS meteen vanaf het beginsignaal op jacht naar de openingstreffer. In de eerste vijf minuten kon Volewijckers-doelman Noel Reit meteen aan de bak en greep tweemaal vakkundig in. Nadat de Noord-Amsterdammers de beginfase hadden overleefd, kwam het beter in de wedstrijd. Het veldspel was gewoon prima. Het was daarom spijtig voor het jonge team dat de thuisclub na 27 minuten de leiding nam. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door DZS-aanvaller Daan Wichhart via de borst binnengelopen: 1-0. DZS kreeg in het laatste kwartier voor rust nog enkele goede kansen, maar het vizier bij De Zilveren Schapen stond niet op scherp.

In het tweede bedrijf liep de score in de 50 minuut uit naar 2-0. Een lage inzet vanaf links rolde via Volewijckers-speler Wail Madrouni binnen: 2-0. Zes minuten later tikte DZS-verdediger Duncan Wilms na een corner vanaf rechts doelpunt drie tegen de touwen, en was de wedstrijd gelopen: 3-0.

Het valt te prijzen dat De Volewijckers bleef strijden voor een goed resultaat. Het werd na 72 minuten beloond met een doelpunt. Uit een scrimmage voor het DZS-doel tikte buitenspeler Djenghis Dams binnen: 3-1. Volewijckers rook even aan de tweede aansluitingstreffer via een knal op de lat en een scherpe vrije trap van Miro Robert, maar DZS hield de regie verder stevig in handen. Het liep zelfs in de eindfase uit naar 4-1. Een overtreding van doelman Reit op een doorgebroken DZS-aanvaller resulteerde in een strafschop. Wilms bekroonde de pingel en scoorde zijn tweede doelpunt van de middag.

Een wat geflatteerde nederlaag voor De Volewijckers, maar de conclusie is wel dit het zeer jeugdige team het in de tweede helft van het seizoen behoorlijk moeilijk gaat krijgen om zich in de vierde klasse te handhaven. Ze mogen het volgende week in een thuiswedstrijd tegen De Meteoor weer proberen om de punten te sprokkelen. DZS speelt een uitwedstrijd tegen ZCFC. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)