Nederlaag voor De Volewijckers bij competitiehervatting

Na drie weken geen competitievoetbal in Zaterdag 3a ontving De Volewiijckers het sterke Reigers Boys. De heenwedstrijd in oktober eindigde in een 4-2 overwinning voor het team uit Heerhugowaard. In dat duel scoorde Reiger Boys vanaf de start binnen tien minuten zijn twee openingsdoelpunten, en met een 3-1 tussenstand gingen de teams de rust in.

Op Sportpark Buiksloterbanne kreeg de return zaterdagmiddag in de eerste helft hetzelfde scoreverloopscenario. De 3-1 tussenstand was nu tevens de eindstand, weer goed voor drie punten voor het team van trainer Tom Boukes. Ook nu was Reiger Boys binnen tien minuten dodelijk. Na drie minuten spelen profiteerden de geelzwarten van slecht uitverdedigen bij de thuisclub. Met een snelle dieptepass werd de watervlugge Chris Coesel weggestuurd en de 0-1 stond op het scorebord. Drie minuten later lag doelpunt nummer twee in het netje, maar werd nog afgekeurd voor buitenspel. Het was voor De Volewijckers uitstel van executie. Na precies tien minuten spelen was andermaal zwak defensief spel bij de Noord-Amsterdammers de opmaat voor 0-2: Coesel scoorde zijn tweede goal. De wedstrijd stond hiermee meteen al op zijn kop. Een hard gelag voor De Volewijckers, dat alsnog binnen het kwartier terugkwam in de wedstrijd.

De eerste echte aanval bracht een corner op, en daaruit scoorde ‘Appie’ Challaoui. Zijn sterke kopbal sloeg in de winkelhaak: 1-2. Volewijckers kreeg de geest en er volgde een periode van goed voetbal. De druk op het doel van Reiger Boys was stevig, en de gelijkmaker hing in de lucht. Het elftal van trainer Ale van der Zee schoot in de 32e minuut zichzelf echter in de voet. Een voorzet vanaf de Reiger Boys rechterflank werd verkeerd verwerkt door verdediger Karim Boubaouch. De bal kwam uit bij Reiger Boys speler Kevin Pawirosemito, en die scoorde met wat fortuin de derde treffer: 1-3.

In het tweede bedrijf waren de teams aan elkaar gewaagd. Reiger Boys loerde op zijn vierde doelpunt, Volewijckers geloofde er nog in en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Veel kansen leverde dat in het begin niet op. Het niveau werd er later in de wedstrijd niet beter op, en de warrig fluitende scheidsrechter ging hierin mee. Overtredingen, irritaties was met vier gele kaarten de uitkomst voor De Volewijckers en de teller gaf drie gele kaarten aan voor Reiger Boys.

Dieper in de tweede helft kreeg Volewijckers twee goede mogelijkheden via Issam el Bakkali en Challaoui om het Reiger Boys
in de slotfase nog moeilijk te maken, maar dat verhaal ging niet op. Reiger Boys hield stand, en verliet na het laatste fluitsignaal met een prima gevoel het speelveld.

Een teleurstellende wedstrijd voor De Volewijckers waar het roerige seizoen blijft aanhouden. Het is opvallend dat tegen de zeven ploegen boven de groenwitten in de ranglijst alleen tegen SDOB werd gewonnen (3-2). En datzelfde SDOB is zaterdag aanstaande te Broek in Waterland de volgende zware tegenstander voor De Volewijckers. Reiger Boys speelt een thuiswedstrijd tegen HCSC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)