De Volewijckers

Nederlaag voor De Volewijckers in inhaalduel met DEM

In Zaterdag 3a speelden De Volewijckers en DEM een inhaalwedstrijd, die oorspronkelijk stond op de datum van 1 oktober. Aangezien DEM dat weekend zijn 100-jarig jubileum vierde, ging de wedstrijd naar de 22e oktober. Op Sportpark Buiksloterbanne pakte dat voor DEM goed uit, het team uit Beverwijk versloeg De Volewijckers met 0-1.

DEM ging vanaf de aftrap voortvarend van start en nam meteen het initiatief. Na drie minuten spelen moest Volewijckers-doelman Mitchel Vincken al ingrijpen op een inzet van DEM-midvoor Rik Stals. Vier minuten later was het raak met een vuurpijl van Leroy de Graaff, die wonderschoon in de verre hoek tegen de touwen sloeg: 0-1. De Volewijckers had het moeilijk tegen het compact en volop druk naar voren spelende DEM. Na een minuut of twintig leek De Volewijckers de controle enigszins in handen te hebben. De bal kon langer in de ploeg gehouden worden, maar enig gevaar ontstond niet. DEM hield met uitblinkers Jaco Vonk en Jesse Tromp de teugels strak in handen, en loerde via uitvallen om de voorsprong te vergroten. De Volewijckers was vlak voor rust dichtbij een doelpunt. Na een steekbal van Issam El Bakkali werd Mo Arbioui weggestoken, maar DEM-doelman Danny Adrichem verliet snel zijn kooi en blokte moedig de inzet van de middenvelder.

Na rust min of meer hetzelfde spelbeeld. De Volewijckers strijdvaardig op zoek naar de gelijkmaker: DEM een sterk blok achterin en op het middenveld, daarvan uit op zoek naar de aanval. Na 53 minuten waren ze daarmee dreigend met een schot van Stan Gijzen over de doellat. De Noord-Amsterdammers bleven zoeken naar een opening. Hoewel er dreiging was, bleven de echte doelpogingen weg. Het was DEM dat in 68e minuut dichter bij een doelpunt was: een vrije trap van Jordy de Vet klapte pardoes op de buitenkant van de paal. De Volewijckers bracht verse krachten in, en de invallers zochten naar de gelijkmaker. In de 71e minuut met een gekraakt schot van jeugdspeler Kostas Panagiotidis. Maar de grootste kans was tien minuten later voor Earl Babel. Vanaf rechts kwam de spits alleen voor doelman Adrichem uit, maar schoot de bal haastig en te wild naast het doel.
DEM kreeg vlak voor tijd via counters de kans om definitief een klap op de wedstrijd te geven, maar het vroege doelpunt was genoeg voor de winst.

Het team van trainer Ron Bouman onderstreepte met deze overwinning zijn sterke wedstrijd, en heeft na drie wedstrijden
de volle buit van negen punten. Volgende week speelt DEM een thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. De Volewijckers blijft op zes punten uit vier wedstrijden staan en er wacht voor trainer Frank Schuitemaker en zijn team een drukke week.

Dinsdag aanstaande een bekeruitwedstrijd tegen het zondag team van WV-HEDW, en zaterdag weer de competitie: een uitwedstrijd tegen Beverwijk. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)