Nederlaag voor De Volewijckers tegen concurrent HCSC

De Volewijckers heeft zaterdagmiddag een nieuwe dreun opgelopen. Concurrent HCSC won met een uitslag van 0-1 en De Volewijckers ziet door deze nederlaag de nacompetitie steeds dichterbij komen.

Voordat de wedstrijd begon, was het voor de Noord-Amsterdammers in feite de laatste strohalm. Met 23 punten stond het team
van trainer Ale van der Zee drie punten achter op HCSC. Het team uit Den Helder staat daarmee op de veilige positie van nummer acht, en die plek is voldoende om de promotie-degradatie nacompetitie te ontlopen. Met de verdiende zege pakt HCSC drie heerlijke bonuspunten in een vooral van Volewijckers kant een matige wedstrijd.

In het begin was het van beide kanten wat aftasten. De eerste echte mogelijkheid op doel na 21 minuten op de klok was het voor
HCSC meteen raak. Een voorzet werd attent door Patrick Vet in de korte hoek geschoten: 0-1. Volewijckers probeerde het daarna wel, maar het spelbeeld was een aaneenschakeling van toevalligheden.

In het tweede bedrijf min of meer hetzelfde verhaal. Met invallers Tarik Karim en later Issam el Bakkali hoopte trainer
Ale van der Zee op wat meer aanvallende intenties, maar ook deze twee spelers gaven niet thuis. Na een uur spelen brak
er wat commotie los. Een stevige overtreding van Volewijckers-middenvelder Maurits Heijneman werd bestraft met een gele kaart.

Er ontstond een opstootje vlak voor de lijn en dug-out van De Volewijckers, waarop de scheidsrechter nogmaals een gele prent
uitdeelde aan Heijneman. Met tien man loste De Volewijckers vijf minuten later hun eerste schot tussen de palen.
Bij twee slimme uitvallen van HCSC was het team van trainer Mario van der Hert dichtbij de tweede treffer. Vooral de eerste
kans via HCSC-aanvaller Clifton Gorissen was er één van niet te missen. Volewijckers-doelman Mitchel Vincken hield zijn team
met twee uitstekende reddingen in de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd roken de groen-witten met een poging van middenvelder-Damien Simson en vijf minuten later met een kopbal van ‘Appie’ Challaoui, gepakt door de soeverein spelende HCSC-doelman Marion Coco nog het meest aan de gelijkmaker.
Voor de rest stond de verdediging van HCSC met de sterk spelende Stan Bok en Leon Bergsma als een huis, en trok het simpel
drie broodnodige punten over de streep.

Voor De Volewijckers ziet het er slecht uit, trainer Van der Zee beaamde dit ook: “Het gaat een moeilijk verhaal worden, we zitten
duidelijk in een zeer zware fase. We blijven natuurlijk knokken en hopen, maar als we eerlijk zijn met de aankomende tegenstanders als Fortuna Wormerveer en de kampioen in Zaterdag 3a Always Forward, ziet het er niet gunstig uit.”

De Volewijckers zit nu in een lastig parket, het heeft het niet meer zelf in de hand. Volgende week is er een vrije speelronde (met een afdeling van dertien clubs) en de eerste volgende wedstrijd is op 29 april thuis tegen Fortuna Wormerveer. HCSC gaat met gezwinde spoed en mega moed volgende week naar FC Castricum. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3a

Tekst: Peter Oud