Nederlaag voor FC Almere tegen De Meern

Zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft tegen De Meern een pijnlijke nederlaag geleden. De ploeg van oefenmeester Charles Loots kwam 0-1 achter maar wist binnen een minuut weer gelijk te maken. Na de rust was het snel 2-1 maar daarna ging het helemaal mis. Het werd uiteindelijk een 2-3 nederlaag. De schade bleef nog enigszins beperkt doordat de concurrentie ook punten liet liggen. Het verschil met lijstaanvoerder Maarssen bedraagt nu maar liefst 7 punten.

De eerste twintig minuten waren voor tegenstander uit De Meern. De ploeg kon vrijuit voetballen. Op het zwaar bespeelbare veld kwamen de thuisploeg maar slecht uit de voeten. Er werd veelvuldig gebruik gemaakt van de lange bal, van deze speelwijze kon De Meern profiteren. Nadat FC Almere-keeper Gijs Roelofsen zijn team tot tweemaal toe op de been had gehouden, moest hij halverwege de eerste helft toch een tegengoal incasseren. Aan de openingstreffer ging slecht uitverdedigen vooraf. Tom Gentenaar kon de rebound binnen schieten. De tegenstander uit Utrecht had niet lang plezier van de voorsprong. Binnen een minuut wist FC Almere de gelijkmaker te maken. In het strafschopgebied van De Meern werd Gary Bouwmeester neergehaald. Arbiter Bogarts wees naar de stip. Mike de Blieck gaf vanaf elf meter de Meern-doelman Martijn Smorenburg geen schijn van kans en schoot de 1-1 binnen. In het restant van de eerste helft kregen beide ploegen nog kansen, maar deze werden niet benut.

In het begin van het tweede bedrijf leek Almere goede zaken te gaan doen. Uit een voorzet van De Blieck kopte Lesley Vlieger de 2-1 binnen. Hierna volgde een open duel. De Meern wilde graag via de omschakeling toeslaan. Almere had hier moeite mee. De bezoekers maakte via Abel Prins de gelijkmaker. Voorafgaand aan de goal zou de bal (eventueel) al over de lijn zijn gegaan, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Door de gelijkmaker kreeg De Meern meer grip op de wedstrijd. Dit zorgde voor een spannende tweede helft. In minuut 72 werd er weer gescoord, dit keer kwam De Meern op voorsprong. Weer was het Gentenaar die de trekker overhaalde en Almere op achterstand zette: 2-3. FC Almere ging na de achterstand met een verdediger minder spelen. De invallers konden ook geen ommekeer bewerkstelligen. Er waren nog pogingen van Bouwmeester en Vlieger. De Meern trok uiteindelijk de winst over de streep. Peter van Dongen, aanvoerder van FC Almere. “We waren na de 2-2 van slag en hadden moeite de bal in de ploeg te houden. En speelde de tegenstander hiermee in de kaart wat nooit mag gebeuren.”

Almere-coach Charles Loots: “Het eerste kwartier waren we er niet en speelde ver onder de maat. Later verbeterde dat wel. Na de 1-1 ruststand kwamen we goed het kleedlokaal uit en was het snel 2-1. Toen de 2-2 viel zwakte we ver weg en zat het bij De Meern mee. We kwamen nu herhaaldelijk voor het doel van De Meern maar de 2-3 kwamen we niet meer te boven.” Klik hier om de uitslagen, standen het programma van de zaterdag tweede klasse B te zien.

Foto en tekst: Herman de Wit