Nederlaag voor Ouderkerk in Rotterdam

Op bezoek bij HWD in Rotterdam heeft Ouderkerk zondagmiddag een teleurstellende 1-0 nederlaag geleden.

Coach Hans Verhoogt moest noodgedwongen in verband met enkele blessures een aantal wijzigingen in zijn formatie doorvoeren. Het begin was hoopvol en het was Ouderkerk dat het spel dicteerde. In de tiende minuut ging het echter mis. Slordig balverlies ter hoogte van de middenlijn bood HWD de gelegenheid om onder de druk uit te voetballen en Bilal Chouchrani wist daar wel raad mee. Zonder hem maar een strobreed in de weg te leggen kwam hij oog in oog te staan met goalie Dax de Wit en de 1-0 achterstand was een feit.

Het leek wel of door deze tegengoal Ouderkerk wakker werd geschud, maar het enige echte wapenfeit kwam van Thijs de Dood, die uit een corner vanaf rechts met een kopbal leek te gaan scoren. Maar de HWD-goalie wist in een uiterste poging de bal nog net over de lat te werken. Daarna nog een aantal doelpogingen van Ouderkerkse zijde. Diverse afstandsschoten over of net naast en was zo’n schot dan wél op doel, zoals een prima schuiver in de rechterhoek van Jim Kleine Staarman, dan stond de doelman in de weg. Ook door het vaak ontbreken van de juiste eindpass en door het slordige balverlies, waardoor HWD er steeds kon uitkomen via Chouchrani, werd het er voor Ouderkerk niet gemakkelijker op.

Er was echter nog genoeg tijd voor Ouderkerk om het tij te keren in de tweede helft. Die begon echter ook met een domper. De ingevallen Zino Voskuilen moest met een hamstringblessure al snel het veld weer verlaten. Het hardwerkende en fanatieke HWD wist zich vrij gemakkelijk staande te houden. Een schot van invaller Mitchel Melissen had in de 62e minuut een beter lot verdiend, maar ging net naast. Vlak voor het laatste fluitsignaal nog een slalom van Chouchrani, waarbij De Wit de bal tegen de paal zag belanden.

Zo moest Ouderkerk met een 1-0 nederlaag weer terug de bus in. Volgende week speelt het een thuiswedstrijd tegen APWC. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 3d

Archieffoto: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)