Home / Homepage / Nederlaag voor TOG tegen TABA
AVV TOG - TABA

Nederlaag voor TOG tegen TABA

Afgelopen zondag stond er een mooie derby op het programma in de zondag vierde klasse E. Twee clubs uit de Watergraafsmeer namen het tegen elkaar op. Koploper TOG ontving TABA. Eerder dit seizoen won TABA al de thuiswedstrijd met 2-1. De koploper was dus gewaarschuwd, maar verloor desondanks met 0-1 van “angstgegner” TABA.

Het team van trainer Leroy Kroese maakte het zichzelf erg moeilijk. Zo ontbrak de juiste voorzet of eindpass, waardoor zijn ploeg bijna geen kansen wist te creëren in de eerste helft. TOG leed ook veelvuldig balverlies. De geel/zwarten van TABA deden het beter. De spelers van trainer Rene van Vark speelden gedisciplineerd en waren slimmer. Het duel kende wel overtredingen en was soms ietwat verhit. Het enige wapenfeit van de eerste helft was een kopbal van TOG-topscorer Noël Ruygrok. De inzet werd uitstekend gestopt door TABA-doelman Roel Hoek. Met de brilstand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Hoewel TOG het meeste balbezit had, wist de thuisploeg geen kansen te creëren. In de tweede helft konden de bezoekers nog steeds steunen op de sterke defensie. Met ongeveer een uur op de klok kwam TABA op voorsprong. Het was TOG-aanvoerder Noël Walda die een voorzet van Emiel Smeets helemaal verkeerd raakte. Hierdoor had doelman Jeffrey IJmker het nakijken. Daarna schakelde TOG over op een andere strategie. Er werd gewisseld en de koploper ging 1-op-1 achterin spelen. De ploeg van Kroese ging daarnaast met lange ballen spelen. Van Vark wisselde ook bij TABA, hij koos ervoor om met snelle voorhoedespelers te gaan spelen. Beide clubs kregen nog kleine mogelijkheden, maar wisten niet te scoren.

Zo ging de ploeg van trainer Rene van Vark met de drie punten aan de haal. Door deze uitslag en de overige resultaten staan de bovenste zes teams heel dicht bij elkaar en is het ongemeend spannend in de 4e klasse E. Helemaal doordat Germaan/De Eland is teruggetrokken uit de competitie. Kijk hier voor de overige uitslagen, standen en het programma.

Germaan/De Eland trekt zich terug uit zondag vierde klasse

Send this to a friend