Negatieve reeks Amstelveen tegen AMVJ telt niet in tiende Amstelveense derby

In de eerste speelronde na de winterstop staat er in de zaterdag tweede klasse B meteen een derby op het programma. Amstelveen en AMVJ nemen het tegen elkaar op in onze wedstrijd van de week. Chris Boer (AMVJ) en Maarten Zwaan (Amstelveen) blikken vooruit op het duel tussen twee middenmoters.

AMVJ beleeft, na een aantal goede seizoenen in de zaterdag tweede klasse A, een moeizaam seizoen. “In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn we dit seizoen niet lekker bezig,” vertelt Boer. “We hebben in een aantal wedstrijden erg geblunderd en de goals te makkelijk weg gegeven. Daarnaast is er ook wel een verschil tussen de tweede klasse A en de tweede klasse B. De clubs in 2B zijn tactisch wat sterker en daardoor lopen wij met ons aanvallende spel te vaak in het mes.”

Amstelveen-aanvoerder Maarten Zwaan is juist wel tevreden over de huidige achtste plaats op de ranglijst van zijn ploeg. “Ik vind dat we een prima eerste seizoenshelft hebben gedraaid. We staan in de middenmoot en dat is denk ik ook de plek waar wij thuis horen. Ik heb ook niet meer voor ogen. Het doel is gewoon om de achtste plaats vast te houden of misschien nog iets te stijgen.”

Foto Hans van Beek | Amstelveen-aanvoerder Maarten Zwaan

De centrale verdediger van Amstelveen verwacht een spannende derby. “AMVJ is een goed voetballende ploeg. Zij staan lager op de ranglijst dan ik voor dit seizoen had verwacht. We zijn aan elkaar gewaagd en het zal een spannende strijd worden. Als wij ook het voetbal laten zien dat we kunnen brengen, zijn we zeker gelijkwaardig.”

In de eerste wedstrijd van het seizoen was AMVJ met 2-0 te sterk voor Amstelveen. Boer heeft ook nu vertrouwen in een goede afloop. “We moeten zorgen dat we de tweede seizoenshelft goed starten. Willen we nog wat bereiken, dan moeten we nu opstaan en zaterdag winnen. Ik ga er vanuit dat wij ook gaan winnen. Als wij ons niveau halen zijn wij denk ik sterker dan Amstelveen.” De middenvelder verwacht een kleine zege voor AMVJ. “Ik denk dat wij met 1-2 winnen. Het zal echter niet gemakkelijk worden. Zij spelen vanuit een goede organisatie en hebben ook een aantal spelers met individuele kwaliteiten. Toch trekken wij uiteindelijk aan het langste eind.”

Foto RickySportphotography | AMVJ-middenvelder Chris Boer

In het verleden stonden Amstelveen en AMVJ negen keer tegenover elkaar. In die ontmoetingen wist Amstelveen slechts één keer te winnen. Dat was in het seizoen 2007/2008. Van de overige acht keer ging AMVJ maar liefst zeven keer met de zege aan de haal en moesten beide ploegen eenmaal de punten delen. “Dan wordt het morgen de tweede overwinning voor Amstelveen,” is Zwaan stellig. “Ik ben de vorige wedstrijd en die wedstrijden daarvoor allang vergeten en het enige wat nu telt zijn de drie punten morgen.”

Amstelveen – AMVJ begint zaterdag om 14:30 uur. Een uitgebreide samenvatting is maandag te zien op de website.

Foto boven: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)