Negental TOG stelt de titel veilig dankzij gelijkspel tegen GeuzenMiddenmeer

Lange tijd was het in Zondag 4e een nek aan nek race tussen TOG en Ankaraspor. Beide ploegen hadden lange tijd precies hetzelfde aantal punten. Het was dan ook niet ondenkbaar dat de titelstrijd op doelsaldo beslist zou worden. Maar de afgelopen weken ontstond er een gat en dat gat werd door puntverlies van Ankaraspor vorige week zelfs 6 punten. TOG was dus officieus kampioen en een punt volstond tegen GeuzenMiddenmeer. Dat bleek uiteindelijk nog lastig genoeg: 2-2.

In de openingsfase ging het spel wat op en neer en kregen beide teams niet echt kansen. De eerste mogelijkheid ontstond na ruim een kwartier voor TOG. Aanvoerder Noël Walda schoot, doelman Ward van der Linden had de bal niet klem en in de rebound kon Van Eijbergen een poging wagen. Dat resulteerde in een corner, maar die leverde niets op. GeuzenMiddenmeer wist er niet heel veel tegenover te zetten. Het kwam niet verder dan een schotje van afstand. Even later was TOG wel dicht bij de 0-1, toen Ayoub Amr de paal raakte. Bij rust stond het echter nog 0-0.

Toch leek er geen vuiltje aan de lucht, zeker niet toen Amr vlak na rust de 0-1 in de verre hoek schoot. Er volgde in eerste instantie een wat gezapige tweede helft, waarin GeuzenMiddenmeer wel op zoek ging naar de gelijkmaker. Op driekwart wedstrijd ging de bal echter op de stip voor TOG en schoot Walda door het midden de 0-2 binnen.

Wedstrijd gespeeld, zou je zeggen. Maar niets bleek minder waar, want even later werd het uit een vrije trap 1-2. Philipp van Benthem bracht de bal goed voor het doel en Sebastiaan van Pelt kon van dichtbij de bal binnenlopen. Daarna werd het dankzij een bijzonder fraaie boogbal van Tim Werdler zelfs ook nog 2-2. En tot overmaat van ramp moest TOG daarna het duel met negen man afmaken. Oguzhan Sen raakte bij een duel met Van Pelt zwaar geblesseerd en kermend van de pijn op de grond liggen. De scheidsrechter leek het allemaal niet zo erg te vinden, wat leidde tot een woordenwisseling met Joshua van Eijbergen en daarna ook met trainer Leroy Kroese. Speler en trainer kregen rood. En omdat de wisselmomenten op waren, kon ook de geblesseerde Sen niet vervangen worden.

Het werd nog tien minuten billen knijpen voor TOG, dat in de slotminuut zag hoe Kees Ouboter bijna de 3-2 binnen schoot. Maar Jeffrey IJmker redde. Daarna werd er afgefloten en was de titel een feit. Hoewel er blijdschap was vanwege het behalen van de titel, was er vooral ook medeleven met Sen. Hij lijkt zijn kruisbanden gescheurd te hebben en werd met op een brancard het veld over gedragen om toch bij de festiviteiten te zijn.

“Natuurlijk zijn we blij met de titel. Maar eerlijk, ik had vandaag liever met 3-2 verloren en Oguzhan nog fit gehad. Dit is helaas echt een smet op onze titel”, aldus trainer Leroy Kroese.

Bekijk alle foto’s van Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)