NFC doet goede zaken met winst op Geel Wit’20

Na een lange onderbreking van ruim anderhalve maand is NFC de tweede seizoenshelft van start gegaan met een belangrijke 1-4 overwinning op Geel Wit’20. De ploeg van Wessel Colijn klom hierdoor naar de derde plek in de zondag vierde klasse E.

“We scoorden op de juiste momenten”, vond Colijn. Zo opende Luigi Olieberg na een goede rush en een knappe afronding halverwege de eerste helft de score. Tien minuten later verdubbelde Virgil Marcelli de score. Bij NFC dachten ze waarschijnlijk dat de buit al binnen was, want na de rust was Geel Wit’20 in een fase de betere ploeg. “De tweede helft begonnen we te slap. Na tien minuten pakten we dat weer op met de 0-3”, doelde de oefenmeester op de tweede treffer van Marcelli. Hij kopte een voorzet van Chaveiro Forster snoeihard binnen.

Daarmee was de wedstrijd wel definitief beslist. Geel Wit’20 deed nog iets terug, maar spannend werd het niet meer. Zeker niet toen Mourad Aitja met een fraaie kopbal de eindstand op 1-4 bepaalde. “Daarna hebben we nog een paar kansen gehad om een grotere uitslag neer te zetten”, vervolgde Colijn.

De Amstelveners hebben nu DSS in het vizier, dat met één punt meer (ook een wedstrijd meer gespeeld) een plek hoger staat. Koploper Spaarnwoude staat daar acht punten boven en lijkt een gat te hebben geslagen. “Die zijn zeker nog in te halen. Zij gaan niet alles winnen”, verzekert Colijn. “Wij moeten ervoor zorgen dat we lekker blijven meedoen en dan kan je een periodetitel pakken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.

Foto’s George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC