NFC kan aanstaande kampioen Spaarnwoude geen pijn doen

NFC is in de zondag vierde klasse E tegen een zware 1-6 nederlaag aangelopen tegen de onbetwiste koploper Spaarnwoude. De bezoekers namen tegen de ploeg van Wessel Colijn een voorschot op kampioenschap.

In de openingsfase van de wedstrijd zag het er nog hoopvol uit. NFC was fel in de duels, drukte Spaarnwoude terug op eigen helft en kwam ook tot de nodige kansen. Het probleem was echter dat de spitsen van NFC teveel tijd nodig hadden om de kansen om te zetten in doelpunten. Dat was ook het grote verschil met Spaarnwoude. Niettemin kwam NFC in de 14e minuut op voorsprong toen Mourad Aitja onreglementair binnen het strafschopgebied werd afgestopt en NFC een penalty kreeg. Dezelfde verzilverde Aitja zelf.

Lang konden de Amstelveners hierna niet kunnen genieten van de stand op het scorebord. Spaarnwoude verhoogde het tempo en doelpunten konden ook niet uitblijven. Tussen de twintigste en dertigste minuut stelden de bezoekers min of meer orde op zaken, waarbij wel moet worden opgemerkt dat zij dankbaar gebruik maakten van de zwakke verdediging van NFC. Don Rutte zorgde met twee treffers voor een 1-2 tussenstand. Vlak voor rust maakte Joey Hoogeboom er zelfs 1-3 van.

Vol goede moed kwam NFC uit de kleedkamer en met de harde wind in de rug zocht men de aanval, maar kort na de theepauze werd de wedstrijd definitief beslist. Uit een strafschop vergrootte Jorri van der Aar de marge voor Spaarnwoude. Daarna beperkten de bezoekers zich tot het verdedigen van de voorsprong. Optisch hielden de ploegen elkaar in evenwicht, alleen gingen de gasten veel beter om met het benutten van kansen. Met twee messcherpe counters tilden Hoogeboom en Mark Visser de eindstand naar 1-6.

Het werd een smadelijke nederlaag voor NFC, dat nog flink aan de bak zal moeten om de nacompetitie te halen. Uit de laatste vier wedstrijd werd slechts één schamel punt behaald door de nummer vier van de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.