Niall Raben

Niall Raben vertrekt naar derde niveau van Polen

Niall Raben gaat de komende periode aan de slag in het buitenland. De talentvolle verdediger heeft een contract ondertekend in Polen, waar hij op het derde niveau uitkomt voor MKS Kaczkan Huragan Morąg.

De Poolse vereniging kreeg Raben op de korrel, waarna hij direct enthousiast was. “Toen ik op donderdag van mijn zaakwaarnemer hoorde dat ik een overstap kon maken, was ik op vrijdag al klaar om te vertrekken”, vertelt de voetballer, die mede vanwege zijn fijne traptechniek en rust aan de bal interesse wekte. Inmiddels trainde hij twee weken met zijn nieuwe teamgenoten mee en kwam hij in drie oefenwedstrijden in actie. Daaraan hield hij een uitstekend gevoel over. “Tijdens de eerste wedstrijd was het onwijs wennen, omdat we met 19 graden onder nul op het veld stonden. Dat is niet bepaald een temperatuur die we vaak in Nederland meemaken.” De twee volgende wedstrijden bevielen hem een stuk beter. “Vooralsnog hebben we een wedstrijd gewonnen, gelijkgespeeld en verloren. Half maart beginnen we aan de competitie en moeten we er staan.”

De transfer naar Polen betekent een grote verandering, al is hij niet de enige Nederlander die momenteel in de selectie zit. Youri Roseboom, Alfred Mensah én Mitchell de Nooijer zijn eveneens onderdeel van de spelersgroep die moet voorkomen dat MKS Kaczkan Huragan Morąg komend seizoen een niveau lager speelt. “Het was in het begin lastig dat iedereen Pools sprak, terwijl wij natuurlijk onderling in het Nederlands met elkaar communiceerden. Gelukkig gaat de communicatie alweer een stuk beter.” De vereniging staat momenteel in de onderste regionen, waardoor de versterkingen goed uitkomen. Raben hoopt het komende half jaar goed te presteren, zodat hij deze zomer een mooie overstap kan maken naar een hoger niveau. “Voor nu ben ik blij met mijn nieuwe club. Ik ga hard mijn best doen om hier te slagen. Hopelijk verdien ik dan over een half jaar een transfer.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)