Zeeburgia

Nieuw Sloten te sterk voor Zeeburgia

Zaterdag 5 september ging Zeeburgia op zoek naar eerherstel na de grote nederlaag van afgelopen dinsdagavond. Toen werd met 9-0 verloren van Buitenboys. Op sportpark Middenmeer stond vierde klassegenoot Nieuw Sloten op het wedstrijdformulier als tegenstander.

Nieuw Sloten schoot uit de startblokken en kwam vroeg op een voorsprong door Illias Benzerouk. Via een van de eerste corners kopte de boomlange sterke spits de bal keurig binnen bij de eerste paal. De kansen in de eerste helft waren erg schaars dat kwam vooral door het lage baltempo. Later in de eerste helft zorgde Zeeburgia ervoor dat het baltempo wat omhoog ging. Hierdoor kwam Zeeburgia steeds dichter bij het doel, alleen ontbrak het telkens aan de goede laatste pass. Nieuw Sloten probeerde daarvan te profiteren door snel de spits te zoeken en de buitenspelers er overheen te laten gaan. Toen bij Zeeburgia eindelijk de laatste pass aankwam, maakte de verdediging van Nieuw Sloten een lichte overtreding, maar wel was het genoeg voor de scheidsrechter om de bal op de stip te leggen. Raydle Blankendaal twijfelde niet en schoot de penalty voortreffelijk binnen.

De eerste 10 minuten van de tweede helft hielden beide ploegen de kansen achterwege, maar verdediger Roan van Arum zorgde ervoor dat de wedstrijd 180 graden werd gedraaid. Uit de afgedraaide corner die niet gevaarlijk leek, ging Van Arum er toch vol voor en zette zijn hij zijn ploeg via een omhaal even op voorsprong. Helaas voor Van Arum keurde de scheidsrechter  de bal wegens buitenspel af. Nieuw Sloten baalde,maar kreeg een paar minuten later toch nog de 1-2 via Mostafa Abouyahya op het scorebord. Helaas voor Zeeburgia bleef het daar niet bij, want in de 88ste minuut scoorde Ahmed Omar Oulad via een vrije trap en dankzij een blunderende keeper de 1-3.

Driss Mabrouk is over het algemeen wel tevreden, alleen moet zijn ploeg de kansen voor rust beter afmaken, zodat zij met een goed gevoel de kleedkamer kunnen in gaan. “In de tweede helft hebben we niet heel anders gespeeld dan in de eerste helft en gelukkig heeft dat goed uitgepakt. In de tweede helft maken we de kansen wel af waardoor we met een lekker gevoel naar huis kunnen gaan.”

Ray Semmoh moet nog even wachten op zijn eerste officiële overwinning: “Maar qua spelbeeld en de manier waarop we de kansen creëren, kan ik tevreden terugkijken op de wedstrijd.”De nieuwe zaterdagploeg, waar het verschil tussen jong en oud groot, is groeit op de juiste manier naar elkaar toe. “Het moet allemaal nog even wennen en we zijn nog zoekende naar de juiste formatie, maar de overwinningen komen vanzelf wel”, zo is de coach overtuigd.

Tekst: Auke Kooreman

Archieffoto: Mario Wormhoudt