Nieuwe bekerstunt van dapper FC Almere blijft uit tegen DHSC

Zaterdag tweedeklasser FC Almere is er niet in geslaagd opnieuw te stunten in de districtsbeker. De ploeg van Jamal Yahiaoui zag eersteklasser DHSC er in de blessuretijd met een ticket voor de achtste finales vandoor gaan: 3-4.

“Het is ongelooflijk. Dit is een grotere kater dan we verwacht hadden”, zei Yahiaoui enkele minuten na het bekerspektakel. “Complimenten naar de jongens, als je ziet wat voor spirit ze hadden. Alleen vind ik dat we hier winnend van het veld hadden moeten afgaan, dat we ons niet beloond hebben. Hier eindigt het helaas en de focus ligt nu op de competitie.”

Dat een nieuwe stunt – in de vorige ronde werd Volendam (koploper van de Hoofdklasse) uit de beker geknikkerd – tot de mogelijkheden behoorde, zag het er aan het begin niet naar uit. Na drie minuten vloerde doelman Nordin Vermeulen (tweede keeper) spits Ryan de Jong, terwijl hij overduidelijk vanuit buitenspelpositie kwam. Vanaf elf meter maakte Faisal Kaouass geen fout.

FC Almere wilde zich niet als figurant laten gebruiken en beet van zich af. Het leverde twee goede mogelijkheden voor Gary Bouwmeester op, terwijl Mike de Blieck oog-in-oog met keeper Thom Buis naast schoot. Na ruim een halfuur kwamen de gastheren meer dan verdiend op gelijke hoogte. Aanvoerder Peter van Dongen hoefde niet na te denken toen hij de bal voor zijn linker kreeg en haalde verwoestend hard uit: 1-1.

De frustratie en irritatie nam hierna de overhand bij DHSC, dat niet meer aan voetballen toekwam. In totaal trok de warrig leidende arbiter Tiesinga zeven gele kaarten voor de Utrechters. FC Almere had de bezoekers precies waar het ze wilden hebben en sloeg toe. Een van richting veranderde voorzet van Mike de Blieck stuiterde bij de tweede paal binnen. Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten, want DHSC-invaller Emre Bal trok de stand enkele minuten later gelijk: 2-2.

De tweede helft was het een echte bekerpot geworden met goed voetbal, strijd en veel doelpunten. De goal van Van Dongen kan genomineerd worden voor ‘doelpunt van het jaar’ bij FC Almere, maar die van Barry Smitz ruim twintig minuten voor tijd zeker ook. Zijn verdwaalde voorzet vanaf de zijlijn verdween tot ieders verbazing, inclusief Smitz, in de verre bovenhoek: 3-2. Omdat het antwoord van DHSC nu lang uitbleef, hadden de Almeerders de hoop dat de nummer twee van de zaterdag eerste klasse A verslagen kon worden.

In de slotfase stelden de Utrechters orde op zaken. Voor de gelijkmaker werd Rick van der Velden wel een handje geholpen door Vermeulen, die in de fout ging. Direct een minuut later verzuimde De Blieck de thuisploeg opnieuw aan de leiding te brengen. Hij leek ervan te schrikken dat hij opeens oog-in-oog met Buis stond en knalde snoeihard naast. Die misser kwam FC Almere duur te staan. Bij het ingaan van de blessuretijd kwam een kort genomen hoekschop terecht bij invaller Genaro Snijders, die op prachtige wijze de 3-4 in de verre hoek schoot.

Het bekeravontuur is daarmee ten einde gekomen in de vierde ronde. Nu kan de blik weer op de competitie, waarin FC Almere zich moet veilig spelen in de zaterdag tweede klasse B. Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: Martin Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)