Met de teamspirit is niets mis bij De Dijk

Nieuwe nederlaag De Dijk is een bittere pil

In de Vierde Divisie A leed asv De Dijk zijn achtste nederlaag en boekte SV Poortugaal zijn derde competitiezege van dit seizoen. Op sportpark Polder was de formatie van trainer Peter Klomp met 2-0 te sterk voor de equipe van Andre Teuling. De Dijk ‘behoudt’ daarmee de laatste plek en komt niet dichterbij concurrenten Zwaluwen en SC Feyenoord.

Heeft geduld  van een coach ook een houdbaarheidsdatum? Na tien wedstrijden staat coach Teuling met zijn mannen op de laatste plaats (twee punten) in de Vierde Divisie. Dat zijn duidelijk sprekende cijfers. Kantelpunt in Poortugaal, een dorp in de gemeente Albrandswaard, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland, was aan het einde van de eerste helft, toen Nydel Forgweh zaterdagmiddag twee keer geel kreeg van arbiter Huser en kon inrukken. De stand op dat moment was nog 0-0.
Coach Andre Teuling toont zich altijd strijdbaar, én dapper vandaag tegen SV Portugaal
In de tweede helft pakte de thuisploeg de zaken energieker aan en met een ‘man meer situatie’ kon het de wedstrijd ternauwernood naar zich toe trekken. De altijd dappere Teuling greep wel in tijdens de rustpauze (liefst drie wissels, Kaya IJssendijk, Joey Buis en Arquinio Hakeem Bel werden gebracht) maar kon niet voorkomen dat Max Stofkooper namens de thuisploeg de 1-0 op het scorebord wist te zetten.
Teuling wisselende nogmaals en bracht opnieuw twee verse krachten in, met een aanvallendere speelstijl in de laatste fase. Een soort alles of niets poging. Het werd geen gouden, maar een ijzeren. Portugaal trok aan het langste eind doordat Marcel Varela Ribeiro in de blessuretijd heel zuur de 2-0 binnen te schieten. De gifbeker blijkt nog (lang) niet leeg te zijn.