Home / Algemeen / Nieuwe stand: Al 340 doelpuntenmakers in CANS Topscorer

Nieuwe stand: Al 340 doelpuntenmakers in CANS Topscorer

Na achttien speelronden hebben er bij de mannen maar liefst 255 verschillende spelers gescoord. Bij de vrouwen staan er 85 verschillende goalgetters in ons klassement. Absolute uitblinker dit weekend was Dominique Hidayat die namens Kadoelen maar liefst zes keer wist te scoren.

Bij de mannen is er het nodige verandert door het faillissement van WKE in de Topklasse. AFC moet daardoor niet alleen zes punten inleveren, maar ze verliezen ook nog eens zeven goals. Daan Sutorius heeft daar de meeste last van. Hij verliest drie doelpunten in het klassement en zakt daardoor van de tweede naar een gedeelde vierde plaats. De doelpunten in de Topklasse worden nu wel met 1,5 punt beloond in plaats van 1.4.

Dennis Kaars lijkt met nog acht wedstrijden te gaan niet meer in te halen. De podium plaatsen zijn nog wel spannend. Mitchell Faerber (AFC zaterdag) en Ruven Loeve staan er momenteel het beste voor. Afgelopen weekend vier spelers twee keer te scoren. Het gaat om Mauritsio Helstone (HBOK), Dave Hertog (OFC), Daniel Schermer (Purmersteijn) en Thom Leenen (DCG).

Klik hier voor de actuele stand in de CANS Topscorer bij de mannen.

Foto John Beckman: Dominique Hidayat staat nu al op 26 doelpunten dit seizoen
Foto John Beckman: Dominique Hidayat (r) staat nu al op 26 doelpunten dit seizoen

Bij de vrouwen won Kadoelen afgelopen zondag met maar liefst 16-0. Kop;loper Hidayat scoorde dus zes keer, maar ook haar teamgenoot Lisanne Simonidis wist vijf keer te scoren. Zij klimt nu naar de gedeelde zesde plaats. Ahaddouch (Buitenveldert 2) scoorde eenmaal en blijft nog een kleine  kans houden om Hidayat te achterhalen.

Klik hier voor de actuele stand in de CANS Topscorer bij de vrouwen