De Volewijckers

Nieuwe zondagploeg De Volewijckers opent competitie met zevenklapper

De Volewijckers is terug in het zondag amateurvoetbal. De club maakt in de vijfde klasse een start met een Onder- 23 team en heeft een selectie van 31 spelers en gaat daarom zowel op de zaterdag in de O23-competitie als op zondag in de spelonken van de vijfde klasse B spelen.

De start in de competitie was zondagmiddag voor De Volewijckers tegen het ‘bolwerk’ Nautilus, een bekende naam bij vooral de oudere volgers van het amateurvoetbal. Het werd een mooie binnenkomst voor het thuisspelende De Volewijckers met een  zevenklapper overwinning van 7-2.

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen bij de thuisclub en werden in de beginfase ook waargemaakt. Na vier minuten ontving Tayrell Wooter een uitstekende dieptebal en rondde keurig met een laag schot in de benedenhoek af: 1-0. In de elfde minuut was er meteen het hoogtepunt van de wedstrijd, toen Caner Demircioglu vanaf de rechterkant een zweefbal los liet en het projectiel over Nautilus doelman Bas Bartelmans in het net sloeg: 2-0. De Volewijckers hield het tempo hoog en Nautilus hapte naar adem. Het was wachten op de  3-0, en dat werd in de 22ste minuut een pareltje. Na een schitterende steekbal van Younes El Taha Idrissi maakte Wooter rustig af: 3-0.

De Volewijckers nam daarna wat gas terug en Nautilus kwam langzaam terug in de wedstrijd. In de 29ste minuut tikte het team van trainer Marcel Cuiper voor de eerste keer tegen het venster. Een schitterende vrije trap van Pieter Boeve sloeg naast De Volewijckers doelman Boris Kooman op de paal. Het was de opmaat voor de 3-1: één minuut later plofte een vrije trap vanaf links in het Volewijckers strafschopgebied en in de kluts scoorde Nautilus verdediger Romero Burgos met een strak schot: 3-1. Nautilus vocht zich terug in de wedstrijd, kreeg eerst een geweldige kans via de watervlugge Gennerino Kom, die op De Volewijckers doelman Kooman strandde. Maar diezelfde Kom was in de 35ste minuut bij de pinken als hij een verre bal van achteruit op waarde inschat en met een pijlsnelle actie doelman Kooman passeerde en het scorebord gaf de 3-2 aan. Even voor de rust was Nautilus zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet van de beweeglijke Kom vloog over het doel.

In het tweede bedrijf kwam De Volewijckers furieus uit de kleedkamer: binnen één minuut ramde Wooter de bal met een vliegend schot in de verre hoek: 4-2. Nautilus gaf een signaal van leven in de 51ste minuut met een kopbal van Pim Binkhorst over de lat. Een minuut later was daar alweer De Volewijckers met een tegenstoot en omdat de verdediging van Nautilus min of meer elkaar in de weg liepen, profiteerde De Volewijckers invaller Stezo Knott: 5-2. De wedstrijd kan voor De Volewijckers op slot. Nautilus bleef echter strijden met enkele prima combinaties voor een derde doelpunt, wat een compliment waard is en mede daardoor bleef het een leuke wedstrijd voor de aanwezige toeschouwers.

De Volewijckers bleef de bovenliggende partij, en onder andere de uitblinkers Wooter en El Taha Idrissi en de op links steeds opkomende back Mauro Lugtmeier gingen op zoek naar meer doelpunten. Die bleven bewaard voor de laatste minuten. In 87ste minuut was een uitstekende uitgespeelde aanval via Wooter die in volle vaart door de Nautilus-defensie glipte en de bal zijwaarts speelde voor de 6-2 van Joshua Aman Foe. Het slotakkoord voor de ”jonge veulens” van trainer Michel Otte was in 89ste minuut voor smaakmaker El Taha Idrissi die na balverlies van Nautilus op het middenveld een steekpass ontving en de zevenklapper voor De Volewijckers afrondde.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 5b

Tekst: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)