Nihom (Ajax vrouwen) debuteert met ruime winst in Champions League

Benno Nihom heeft zijn eerste officiële wedstrijd als trainer van de vrouwen van Ajax overtuigend gewonnen. In Estland werd de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen Rigas FS uit Letland met 6-0 gewonnen.

Ajax kende een droomstart en stond al na vier minuten op voorsprong toen Marjolijn van den Bighelaar de score openende. Twee minuten later raakte Liza van der Most ook nog de paal.

De Amsterdammers hadden geen enkele tegenstand te duchten van de kampioen van Letland. Nihom, die er voor gekozen had om de internationals Zeeman, Van Lunteren en Van der Gragt op de bank te houden, zag dat zijn ploeg volledig domineerde. Pogingen van Davina Philtjens, Sisca Fokerstma en Lois Oudenmast leverden nog geen treffers op, maar vlak voor rust zorgde Merel van Dongen vanuit een corner voor de 2-0 ruststand.

Foto Twitter Ajax | Nihom kan met een gerust hart de kleedkamer opzoeken

Direct na de hervatting (49ste minuut) kopte Philtjens de 3-0 tegen de touwen achter doelvrouw Ibragimova. Vier minuten later was het zelfs 4-0 toen Van Dongen met een schot van buiten de zestienmeter de Letse keepster weer passeerde.

Na ruim een uur spelen bracht Nihom de internationals Van der Gragt en Zeeman nog binnen de lijnen. In de 73ste minuut zorgde Spruntule, na een voorzet van invalster Linda Bakker, met een eigen doelpunt voor de 5-0. Twee minuten voor tijd bepaalde Ana Romero met een schot in de korte hoek voor de 6-0 eindstand.

Donderdag om 17:00 uur Nederlandse tijd neemt Ajax het op tegen thuisclub Pärnu JK. Maandag wacht dan het beslissende duel met Standard Luik. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi.

Foto’s via Twitter Ajax vrouwen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)