Nominatie speler van het jaar #4: Romano de Jonge (OFC)

Op woensdag 25 mei wordt tijdens de Awardshow van Het Amsterdamsche Voetbal in het Olympisch Stadion bekend gemaakt wie de speler van het seizoen 2015/2016 is geworden. Wie wordt de opvolger van Dennis Kaars (De Dijk) en gaat er met de trofee en de prijs vandoor? De redactie van Het Amsterdamsche Voetbal maakte de eerste schifting. Het is nu aan onze bezoekers om te stemmen. In de categorie ‘Speler van het jaar’ zijn vijf spelers genomineerd. We stellen ze deze week één voor één aan u voor. Vandaag in deel 4: Romano de Jonge (OFC).

“Ik hoorde dinsdagochtend dat ik genomineerd was”, vertelt De Jonge. “Natuurlijk vind ik het erg leuk. Het is een stukje erkenning na een goed seizoen bij OFC.”

De 23-jarige De Jonge streek afgelopen zomer neer in Oostzaan. Hij kwam over van Topklasser Katwijk. In zijn eerste jaar bij OFC maakte hij acht goals. “Vooraf gaf coach Imdat Ilgüy al aan dat iedereen een kans zou krijgen. In de voorbereiding liep het direct goed. Dat kwam ook doordat ik aan het niveau van Katwijk was gewend.”

Romano de Jonge OFC bewerkt
Foto HAV: OFC’er Romano de Jonge scoorde tijdens het competitieduel bij stadsgenoot JOS Watergraafmeer twee keer.

De Jonge legde met OFC beslag op de tweede periodetitel. Doordat  kampioen Westlandia al de eerste periode had gewonnen. “Daarna waren we onbewust minder scherp, maar de laatste weken zijn we weer scherper. We hebben niet alleen veel punten gepakt, maar ook veelvuldig gescoord. Ik kijk enorm uit naar het play-offduel om promotie tegen de Bataven. Als we twee keer winnen, spelen we volgend seizoen in de eerste divisie.”

De Jonge speelt ook volgend seizoen bij de formatie uit Oostzaan. “Ik hoop dat ik mij dan verder kan ontwikkelen als als speler. Ik kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Alleen soms ga ik als verdedigende middenvelder iets te vaak naar voren. Dat komt doordat ik van nature de drive heb om naar voren te gaan. Ik moet nog beter leren om mijn momenten te kiezen.”

Naast De Jonge zijn ook zijn Mark van den Boogaart (AFC), Kenneth Misa-Danso (Ajax), Stefan Tichelaar (Legmeervogels) en Floris Dokkum (AFC zaterdag) genomineerd. Via deze link kunt u tot maandag 23 mei stemmen op de Speler van het Jaar.

Foto boven. Peter Seijmour.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!